Amerikalılar İran'daki o sempozyuma katılmak istiyor

Yıllardır Batı'nın İran'a ambargo uygulanması için yoğun çalışma yürüten Amerika, bu kez kendisi İran'a yöneldi. Başkent Tahran'da yapılacak "2'nci Uluslararası Otomotiv Sektörü Yöneticileri" sempozyumuna katılmak için Amerika'lı bazı otomotiv şirketleri de başvuru yaptı.

Amerikalılar İran'daki o sempozyuma katılmak istiyor

Batı Asya'nın ekonomik çekim merkezi İran, 1 Aralık’ta başkent Tahran'da yapılacak "2'nci uluslararası otomotiv sektörü üst düzey yöneticileri" sempozyumuna hazırlanıyor. Bu yıl yapılacak sempozyumun süpriz bir konuğu da olacak. Çünkü yıllardır İran'a amborgoların artırılması için faaliyet yürüten Amerika'dan bazı şirketler de sempozyuma katılmak için başvuru yaptı.

Sempozyuma katılmak için dünya devi otomobil markalarının yanısıra, Asya'nın önemli otomobil firmaları da başvuru yaptı.

Başvuru yapan firmaların arasında, Amerikalı firmalarının da olduğu duyruldu. İran pazarına girmek isteyen Amerikalı şirketler arasında bir de elektirikli otomobil üreten marka var.

Sempozyum koordinasyon merkezinde yapılan basın toplantısında, ABD’li şirketlerin sözlü başvuru yaptıkları, yazılı taleplerini ise Nükleer müzakereler sonrasında sunacakları açıklandı.

Yoğun nüfus ve alım gücü ile İran, otomotiv sektörünün girmek istediği pazarların başında geliyor.

Yakup Aslan/Tahran

ulusalkanal.com.tr

# abd # iran # sempozyum # otomotiv