Yeni bir dinleme skandalı daha

Fethullahçı örgütlenmeye ait yeni bir dinleme skandalı ortaya çıktı. 2 bin 700 kişinin dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından 30 ilde 148 bine yakın kişi hakkında yasa dışı dinleme yapıldığı öğrenildi. Dinlenen kişiler içinde hakimler, savcılar, polisler ve siyasetçilerin de bulunması dikkat çekti.

Yeni bir dinleme skandalı daha

Fethullahçı örgütlenmeyle ilgili yeni bir dinlemeskandalı daha ortaya çıktı. Star Gazetesi, 2 bin 700 kişilik dinleme skandalının ardından 148 bine yakın kişinin daha dinlendiğini açıkladı.

Fethullahçı örgütlenmenin yasa dışı dinlemeleri 30 ilde yoğunlaştırdığı öğrenildi. Habere göre, telefonları dinlenenler arasında hakimler, savcılar, valiler, kaymakamlar, askerler, polisler, her partiden siyasetçiler ve yurttaşlar bulunuyor.

Dinlemeler, Fethullahçı örgütlenme tarafından hukuk delinerek uygulanıyor. Dinlenmesine karar verilen kurban "terör faaliyetleri, organize suç örgütü, uyuşturucu, kaçakçılık, Ergenekon, İBDA-C" gibi soruşturmalara dahil ediliyor ve farkında bile olmadan dinleniyor.

"Suç oluşumuna gidiliyor" yalanıyla mahkemelerden dinleme kararı alan Fethullahçı örgütlenmenin, dinleme belgelerini UYAP'a kaydetmediği belirtiliyor.

Örgütlenmenin kendi elemanlarını da kontrol altında tutmak için dinlediği ifade ediliyor.

Yasa dışı örgütlenmenin; İstanbul'da 28 bin 508, Ankara'da 11 bin 231, İzmir'de 12 bin 978, Bursa'da 3 bin 596, Gaziantep'te 15 bin 426, Hatay'da 10 bin 817 ve Kocaeli 5 bin 896 kişiyi dinlediği ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# skandal # dinleme