YPG/PKK'ya ağır darbe

Türk Ordusu, yurt içi ve dışında teröristlerin peşini bırakmadı. Ağustos ayında düzenlenen başarılı operasyonlarda, üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu 85 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

YPG/PKK'ya ağır darbe

Yıldırım-5 Amanoslar, Yıldırım-6 Karacehennem, Yıldırım-7 Lice Narko… Ağustos ayı boyunca operasyonlar hız kesmedi. Bölücü terörü, yıldırım çarptı. Türk Ordusu, MİT ve emniyet birimleri, yurt içi ve dışında YPG/PKK’ya üst üste ağır darbeler vurdu.

Türkiye’nin huzur ve istikrarını bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takip, güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor. Son 1 ayda terör örgütü YPG/PKK'nın sözde sorumluların da aralarında bulunduğu 85 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar arasında, PKK elebaşı Murat Karayılan’a yakınlığıyla bilinen sözde Hakurk Eyalet sorumlusu "Agit Garzan" kod adlı Murat Kalko, 1 milyon liraya kadar ödülle turuncu kategoride aranan "Amed Sorhin" kod adlı Benazir Yılmaz, sözde bölge sorumluları, "Hogir" kod adlı Muhammet Taşçı ve "Karker" kod adlı Mehmet Emin Delen ile "PKK özel güç ve istihbarat mensubu" üst düzey 6 terörist bulunuyor.

PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik yurt genelinde operasyonlar da devam ediyor. Ağustos ayında gözaltına alınan 171 şüpheliden 28’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 Ocak'tan bu yana sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı ise, Şırnak’ta 3 örgüt mensubunun daha teslim olmasıyla 144’e yükseldi.

Teslim olan teröristlerin ifadeleri, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonlarla örgütü ciddi biçimde sarstığı ve örgütten kaçışları artırdığını ortaya koydu.

Güvenlik uzmanlarıysa, PKK'ya yönelik nokta operasyonlarının örgütün tepe yöneticilerini Irak'ın kuzeyinde hareket edemez hale getirdiğine vurgu yapıyor. Uzmanlara göre, sözde PKK Başkanlık Konseyi üyelerinin örgüt kadroları üzerindeki kontrolü giderek zayıflıyor.

ingöl'de 700 personelin görevlendirildiği "Yıldırım-6 Karacehennem Operasyonu", Diyarbakır'da da 26 Ağustos'ta 1495 personelin yer aldığı "Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu"nun başlatıldığını bildirdi.

Öte yandan, 1 Ocak'tan bu yana sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı, ağustos ayı sonu itibarıyla 141 oldu.

ulusal.com.tr

# Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # YPGPKK