"Yeni ittifaklar olabilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya tezkeresine "hayır" diyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Libya için, "Arap çölleri" ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı ayrıca "Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile aynı pencereden bakıyoruz." dedi.

"Yeni ittifaklar olabilir"

Libya tezkeresi önümüzdeki haftalarda Meclis'e sunulacak. Ancak CHP Libya tezkeresine "hayır" diyecek.

Türkiye, bölgede etkin rol oynarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu adımlardan rahatsız oldu. Libya için, "Arap çölleri" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, Libya tezkeresine hayır diyeceklerini belirtti.

"Askerlerimizin kanının Arap çöllerine dökülmesini istemiyoruz. Gerek Suriye gerek Libya açısından izlenen dış politika Türkiye'ye yarar değil zarar getirecektir. Mısır tanklarını soktu, ne olacak şimdi? Askerimiz Libya’da Mısır güçleri ile mi çatışacak?"

Türkiye'nin dış politikasının sağlıklı olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "TSK'yı Libya'ya göndermek asla doğru değil. Türkiye savaşmak için değil, tarafları barıştırmak için orada olmalı, böyle bir rol üstlenmeli." dedi.

CHP Genel Başkanı, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu sohbet sırasında Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile aynı pencereden baktıklarını söyledi.

"Yeni ittifaklar olabilir. Gerek Babacan’ın gerek Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaları dikkatle izliyoruz. Güçlü bir parlamenter sistemden yana olduklarını ifade ediyorlar. Bu bizi memnun ediyor. Türkiye’nin geleceğine aynı pencereden bakıyoruz."

Kılıçdaroğlu ayrıca "Kızıl Soros" lakaplı, FETÖ'den tutuklu Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı savundu.

"Bence 2020’de Türkiye demokrasi konusunda çok önemli adımlar atacak. Osman Kavala'nın da Selahattin Demirtaş'ın da bir yılbaşı gecesini hapiste geçirmesini doğru bulmuyoruz. Özlenen Türkiye’yi getireceğiz."

Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim varmış gibi konuştunuz" denilmesi üzerine, "Benden bu kadar. Güzel şeyler olacak." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # Libya tezkeresi