Nazlı Ilıcak ve Tarık Toros gibi isimler hakkında yurt dışına çıkış yasağı talebi

İzmir'de görülen Askeri Casusluk davasında beraat eden emekli Albay Coşkun Başbuğ iddianameyi yazan savcı Zafer Kılınç ile F tipi gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulundu. Akın İpek'in yurt dışına kaçtığını hatırlatan Albay Başbuğ; Nazlı Ilıcak ve Tarık Toros gibi isimler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etti.

İzmir Askeri Casusluk davasının iki numarası olarak gösterilen emekli Albay Coşkun Başbuğ, beraat kararının ardından hukuk mücadelesi başlattı.

Daha önce davanın hakim, savcıları ile soruşturma aşamasında görev alan polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Başbuğ; F tipi gazeteciler ve iddianameyi yazan savcı Zefer Kılınç'ın da Fethullahçı Terör Örgütü'ne üyelikten yargılanmasını istedi.

Emekli Albay Coşkun Başbuği F tipi örgütün medya ayağına dikkat çekti. Nazlı Ilıcak, Tarık Toros, Akın İpek, Turan Görülyılmaz ile savcı Zafer Kılıç'ın F tipi örgüt bünyesinde görev aldıklarını belirtti.

Dilekçesini cumhuriyet savcılığına teslim eden Coşkun Başbuğ, savcı Kılınç ve F tipi gazetecilerin organize hareket ettiğini vurguladı. Başbuğ; İpek Medya Grubu Başkanı Akın İpek'in yurt dışına kaçtığını hatırlattı ve diğer şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı getirilmesini talep etti.

310 muvazzaf asker 357 kişinin yargılandığı dava üç yılın ardından beraat kararı ile sonuçlanmış, mahkeme kumpasta rol alan kişilerin belirlenmesi için suç duyurusunda bulunmuştu.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

# izmir # nazlı ılıcak # askeri casusluk # tarık toros