ABD'nin etkin yayın kuruluşu Foreign Policy'den Doğu Perinçek röportajı

Amerika'nın dış politikasına yön veren yayın organlarından Foreign Policy dergisi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek röportajı. Dergi dosya haberinde Türkiye bürokrasisinde Gülencilerin tasfiye edilip yerlerine vatansever kadroların yerleştirildiğini yazdı. Türkiye’nin bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler sürecinde Vatan Partisi’nin girişimleri de bütün ayrıntılarıyla masaya yatırıldı.

ABD'nin etkin yayın kuruluşu Foreign Policy'den Doğu Perinçek röportajı

ABD dış politikasına yön veren Foreign Policy dergisi, Türkiye siyasetindeki değişim sürecini Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek analizinde masaya yatırdı. Perinçek, Gülencilerin tasfiye edilerek yerlerine “cumhuriyete ve millete sadık” kadroların yerleştirildiğini söyledi.

“Gülenci unsurlar devlet içinde güç odaklarına sahipken; bu insanlar, cumhuriyete ve millete sadık ve dini tarikatlara karşı olanlarla değiştirildi.”

Foreign Policy analizinde AKP ile Gülen arasındaki ittifakın bozulmasıyla birlikte TSK’nın yeniden eski etkinliğine kavuşmaya başladığı değerlendirmesi de yapıldı. Türkiye ve Suriye ilişkileri konusunda ise Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı Beşar Esad’la anlaşma politikasını savunduğu belirtildi.

Dergi ayrıca Vatan Partisi’nin Ergenekon tertibini "tersine çevirdiği" değerlendirmesi yer aldı. Tertip dönemlerimde Vatan Partisi’ne katılan Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in rolüne dikkat çekildi.

"PERİNÇEK VE PEKİN'İN ÖNEMİ: Perinçek ve Pekin, saygın bir sosyalist lider ve bir general, nadiren görülebilecek türde bir ortaklık içerisindeler. Her ikisi de Kemalist bir politik bakış açısına sadıklar, laisizm ve Türk ulusalcılığına sımsıkı bağlı oldukları gibi Amerika ve Batı'nın Türkiye'nin politikaları üzerindeki etkisine karşılar. 2016 senesinde, Yargıtay Ergenekon davası sürecini tersine çevirmiş, ''Ergenekon terör örgütü'' olgusunun gerçek dışı ve delillerin sahte ve illegal yollardan elde edildiklerini duyurmuştu.”

Foreing Policy haberinde Vatan Partisi heyetlerinin Suriye ziyaretleri ile ilgili önemli ayrıntılara da yer verildi. Partinin genel başkan yardımcısı İsmail Hakkı Pekin’in görüşmelerle ilgili çarpıcı ayrıntıları paylaştı.

"PEKİN'İN SURİYE TEMASLARI: Emekli generalin aktardığına göre Suriye'nin güçlü güvenlik şefi Memluk ile gerçekleştirdikleri görüşme doğrudan devletin üst kademeleri ile kurulan bir bağlantı olarak değerlendirilmeli. Pekin şu sözleri ifade ediyor; ''Memluk aynı zamanda yan odaya geçerek Esad ile doğrudan telefon bağlantısı kurarak konuşulanlar hakkında fikir alışverişi yapıyordu.''

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # Foreign Policy