AKP kulislerinde gündem kabine revizyonu

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Eray Çelebi, kabinede beklenen revizyona ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. Çelebi 'Kabinede de bazı bakanlıkların yer değiştireceği, bazı bakanların da tamamen değişeceğinin' konuşulduğunu söyledi

Ulusal Kanal'da Can Karadut'un sunduğu Günaydın Türkiye programına katılan Ankara Temsilcimiz Eray Çelebi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan tartışmaları ve bu sonucun partiler üzerindeki durumunu değerlendirdi.

Çelebi, AKP'de beklenen kabinerevizyonu, topun ağzında olan iki bakan ve seçim sonrasının AKP'ye yansımalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ PARTİ İDDİALARI VE ERDOĞAN'IN 'KENETLENME' ÇAĞRISI

Çelebi, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti çalışmalarını şöyle değerlendirdi:

“Yeni parti çalışmalarının hareketleneceğini düşünüyorum. Kuruluşunu ne zaman ilan eder bununla ilgili henüz net bir takvim ortada yok. Özellikle AK Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre kesinlikle bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. AK Parti Genel Merkezi'nde herkes tarafından konuşulan bir konu bu. Hatta bazı isimlere teklifler götürülüyor. Dolayısıyla süreç ilerliyor. Abdullah Gül'ün bu noktada dahli nasıl söz konusu olabilir? Bu da merak konusu. Takip ediyoruz. Beşir Atalay gibi birçok eski ismin de bu kadroya dahil olacağı konuşuluyor.”

Çelebi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin ardından yaptığı balkon konuşmasında ve seçim çalışmaları sürecinde yaptığı “kenetlenme” çağrısının da buna işaret ettiğini söyledi.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Çelebi ayrıca yeni parti iddialarıyla beraber AKP'nin önünde önemli bir değişim süreci olduğuna vurgu yaptı. “Erdoğan balkon konuşmasında değişime işaret etti” diyen Çelebi, “Bu değişimin AK Parti'nin genel başkan yardımcıları mı değişir, AK Parti kurmaylarıyla mı sınırlı kalır henüz bilinmiyor. Özhaseki ismi konuşuluyor. Şu anda yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı. Bu ünvanını hala koruyor. Burada değişiklik olacak ama kabinede bir revizyon olur mu? Binali Yıldırım meclis başkanlığından istifa ettirildi. Şu anda kaybetmiş görünüyor. Binali Yıldırım eğer kaybettiyse kabinede görev alabilir mi? Erdoğan görev verir mi? Kabinede de bazı bakanlıkların yer değiştireceği, bazı bakanların da tamamen değişeceği söyleniyor. AK Parti için konuşulan konular bunlar” ifadelerini kullandı.

Seçimde yaşanan başarısılığın sadece AKP ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Çelebi, İyi Parti'nin de büyükşehirlerde hiçbir başarı gösteremediğine vurgu yaptı.

'YSK'DA BİR BELİRSİZLİK YOK'

Çelebi, seçimlerin ardından eleştiri yağmuruna tutulan Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na ilişkin de şunları kaydetti:

“YSK'nın karizması zaten yerindeydi. Ama bazı kesimler tarafından özellikle her seçim döneminde 'YSK tamamen iktidar partisinin kontorlünde hareket ediyor. İktidar partisinin yerine çalışıyor' diye çeşitli iddialar ortaya konuluyordu. Ancak biz o dönemde de geçen seçim döneminde de YSK'nın doğru kararlar verdiğini söylüyorduk. Bu hukuki bir süreçtir. YSK da kendisine verilen görevi yerine getirmektedir. Şu anda ilçe seçim kurullarında, bazı ilçelerde geçersiz oyların yeniden sayılmasına dönük bir karar alındı. Orada İyi Parti ve CHP temsilcileri de var. Herkesin huzurunda geçersiz oyların yeniden sayılması işlemi devam ediyor. Burada herhangi bir belirsizlik kesinlikle öngörmüyoruz.

14 Nisan'da kesin kararlar açıklanmış olacak. Süreç açık ve net aslında. Bazı AK Parti ve CHP çevrelerinde provokatif söylemler gözlemliyoruz. Bunlar çok yanlış. Türkiye her seçim döneminde ne yazık ki bu tarz provokasyonlarla karşılaşabiliyor. Ancak toplum bu noktada çok önemli bir duruş da sergiliyor. Provokatif söylemlere katılmıyor. Bunun altını çizmemiz gerekiyor. Süreç devam edecek.”

# erdoğan # AKP # yerel seçim # kabine # revizyon # kulis