Yerel seçimlerde güç birliği kararı alındı

Hafta sonu gerçekleşen Yerel Seçimlerde Güç Birliği Forumu'na katılan 1000'i aşkın yurttaş 30 Mart yerel seçimlerinde güç birliğinden yana olduğunu söyledi. Forumda ayrıca yerel seçimler için alınan güç birliği kararının Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere de yansıması tartışıldı.

Yerel seçimlerde güç birliği kararı alındı

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşen forumda binlerce Antalyalı Atatürk'te birleşen en güçlü adayı destekleyeceğini duyurdu. Katılımcıların bir çoğunun salonun dolu olması sebebiyle ayakta izlediği formun sonunda sonuç bildirgesi oy birliğiyle kabul edildi.

Milli Merkez Genel Sekreteri ve Ulusal Strateji Merkezi(USMER) İstanbul Başkanı Haluk Dural'ın yönettiği forumda İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Milli Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve Milli Merkez Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Gençlik Birliği(TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz konuşmacı olarak yer aldı.

Katılımcılar;

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Durna, İşçi Partisi İl Başkanı Yalçın Armen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Muratpaşa İlçe Yönetimi Adına Mustafa Bozkurt, ADD Eski Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çelik, TGB Antalya İl Başkanı Alparslan Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, Antalya Yörük Kültür Derneği Başkanı Abdullah Duman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Selçuk, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Hüseyin Laptalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hakverdi Çelik, Sivas Divriği Kültür ve Dayanışma Derneği Antalya Şube Başkanı Kemal Küçükkoçkaya, Antalya Şair Ozan Yazar Ressam ve Bestekarlar Derneği(ANŞOYAD) Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, Vardiya Bizde Platformu Üyeleri, Milli Merkez Antalya ve Gazipaşa Temsilci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda Antalyalı katıldı.

Okuduğu bir ayeti yorumlayarak, AKP seçmenine seslenen Prof. Dr. Zekeriya Beyaz şunları söyledi; "İnsanlara zulüm yapan, insanları haksızca hapishanelere tıkan, Müslüman halkı gavur gören, halkımızın malını mülkünü çalan, zulmeden bu zalimlere meyletmeyin. Zalimlere yardımcı olmayın. Eğer olursanız, işte ateş sizi o zaman yakalar. O halde bu zalimlere gönlünden yardım etmek, oy vermek isteyenlere sesleniyorum; zalimlere yardım edenler, zalimdir ve Allah'ın belasına mahkum olacaklardır."

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, AKP Tokat Milletvekili Zeyit Aslan'nın Yargıçlar Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na tekme atmasını şiddetle kınayarak başladığı konuşmasında Eminağaoğlu'na "Yargıçların ve bizim onurumuzdur" diyerek selam gönderdi. Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'na derhal tahliye isteyen Güler, Tuncay Özkan'ın şahsında tüm yurtseverlerin bir an önce serbest bırakılmasını talep etti. Güler'in konuşmasının başındaki bu sözleri salondaki coşkuyu tırmandırdı. Bütünşehir yasası ile ilgili de konuşan Güler, "Hep birlikte bir formül bulacağız ve onların uhdesinde kalmasına gayret edeceğiz. Bu eyalet heveskarı, bu federalizm aşığı, bu Türk ulusu düşmanı tüm yasaları ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Forumun son konuşmacısı TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, şuan Türkiye'de devlet ve hükümet krizi olduğunu söyledi. Bu yüzden yurtseverlere düşen görevin iktidar seçeneği yaratmak olduğunu belirten Cengiz, halk hareketiyle ortaya çıkan kuvveti aynı zamanda iktidar seçeneği olarak yerel yönetimlerden Meclise kadar inşa etme meselesinin önlerinde durduğunu kaydetti. Büyük kriz anlarında mutlak çözümün birleşerek mücadele etmek olduğunu vurgulayan Cengiz, halkta oluşan birlikteliğin yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerde de siyasi partiler arasından da yaratılması gerektiğinin altını çizdi. AKP hükümetini yıkacaklarını yerine Atatürk'ün hükümetini inşa edeceklerini söyleyen Cengiz, bunun da ancak tüm millet olarak Mustafa Kemalleşerek gerçekleşebileceğini belirtti.

Katılımcı Kurumların Temsilcileri de Güç birliği Vurgusu Yaptı

Forumda konuşmacıların ardından katılımcı kurum temsilcileri de söz aldı. İlk sözü alan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, önümüzdeki süreçte en önemli görevin bir araya gelerek AKP hükümetini yerle yeksan etmek olduğunu söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi halkın gücünü birleştirerek savaşıp, başarıya ulaşmanın gerekliliğini vurgulayan İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, yurtseverlerin önündeki görevin milli birliği sağlamak olduğunu belirtti. Armen konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk'ün "Mevzu vatansa gerisi teferruattır" sözüyle tamamladı.

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hakverdi Çelik ise Alevilerin her zaman Atatürk ilkelerine bağlı kaldığını belirterek, "Anadolu'da hangi Alevinin evine giderseniz gidin, bir tarafta Hz. Ali'nin resmi, bir tarafta Mustafa Kemal'in resmi vardır" diye konuştu. Atatürk ilkeleri için mücadelede kararlı olduklarını kaydeden Çelik, yerel seçimlerle ilgili Alevilerin tavrının ise, "Barışık, çağdaş, laik ve yüreğinde Atatürk sevgisi olan Belediye Başkanları istiyoruz" diyerek açıkladı.

TGB Antalya İl Başkanı Alparslan Güneş konuşmasında Türkiye'nin artık hükümetsiz olduğunu belirtti. "Hırsızların meşruluğu olmaz" diye konuşan Güneş, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenin halk hareketiyle ortaya çıkan AKP ve emperyalizmi yok etme iradesinin, yerel seçimlerde sandığa taşınması olduğunu ifade etti. Güneş; "Vatanseverlerin, devrimcilerin iktidarını, Atatürk'ün Türkiye'sini, Milli Hükümeti, Milli Meclisi tekrardan kurmalıyız. Birleşe birleşe kazanacağız sloganını, slogan olmaktan çıkartıyoruz. Bugün buradaki birliktelik o soyut olan sloganı maddi güce çevirmiştir" ifadelerini kullandı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen ise AKP Hükümetinin sonun geldiğini belirtti. Yeğen, "Birlik ve beraberlik içinde güçlerimizi birleştirerek Türkiye'yi aydınlık hale, Atatürk'ün istediği şekilde aydınlık bir Türkiye haline getirmeye söz veriyoruz" diye konuştu.

Sonuç Bildirgesi Oy Birliğiyle Kabul Edildi

"Biz Antalya’da toplanan CHP’liler, MHP’liler, İşçi Partililer, Demokratik Partililer ve DYP, DSP, HEPAR, BTP, Saadet Partililer, Demokratik kitle örgütleri ve halk temsilcileri olarak ilimizde Tayyip, Gül diktasını yenilgiye uğratmak için gücümüzü birleştiriyoruz. Bu amaçla oylarımızı Atatürk’te birleşen ve en güçlü adaya vermeyi kararlaştırdık. Süreci ve kitle hareketini yönetmek üzere Milli Merkez'in Antalya Yönetim Kuruluna yetki verdik, Ülkemiz AKP diktasından kurtulması için Atatürk’te birleşen bütün milli güçleri önümüzdeki yerel seçimlerde tüm Türkiye’de güç birliği yapmaya çağırıyoruz" ifadelerinin yer aldığı sonuç bildirgesi oy birliğiyle kabul edildiği kabul edildi.

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Atatürk Gençliği Görev Başında", "Atatürk'te Birleştik Tam Bağımsız Türkiye", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganlarının yankılandığı forum Andımızın hep bir ağızdan okunmasının ardından sonlandı.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

# antalya # yerel seçim # akm # güç birliği