Kütüphanenin ve kitapların önemi

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü Kütüphanecilik Haftası'nın başlangıcı olarak kutlanıyor. 1 Hafta süren kutlamalar bu yıl 29 Mart, 4 Nisan arasında "Pandemi Sürecinde Yayıncılık ve Kütüphanecilik" teması ile yapılıyor.

Kütüphanenin ve kitapların önemi

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü Kütüphanecilik Haftası'nın başlangıcı olarak kutlanıyor.

Kütüphane hem eğlendiren hem de bilgi edindiren yer. Her yıl kutlanan Kütüphanecilik Haftası bu sene 29 Mart ve 4 Nisan arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphanecilik Haftası için bu yıl "Pandemi Sürecinde Yayıncılık ve Kütüphanecilik" teması kullanılıyor. Kütüphane haftasının amacı vatandaşların kütüphaneleri yakından tanıması ve daha çok yararlanmasını sağlamak.

Her kesimin bilgi almak için yararlandığı Kütüphaneler artık cezaevlerinde yaygınlaştırılacak. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, cezaevlerinde kütüphane kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzaladı.

# pandemi # vatandaş # turizm # hafta # başlangıç # kitap # adalet # kütüphane # Kültür # eğlence # yayın # yarar # yayıncılık