NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Rusya ve Çin açıklaması

NATO Zirvesi bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında gerçekleşecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, karargaha gelişinde açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, NATO Zirvesi'nde liderlerin birçok konuyu ele alacaklarını, bunlar arasında Rusya ve Çin'in de bulunduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Rusya ve Çin açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO karargahına geldi.

Karargaha gelişinde açıklamalarda bulunan Jens Stoltenberg, "Bugün transatlantik ilişkilerimizde yeni bir bölüm açıyoruz." dedi.

RUSYA VE ÇİN'İ HEDEF ALDI

Jens Stoltenberg, NATO Zirvesi'nde liderlerin birçok konuyu ele alacaklarını, bunlar arasında Rusya ve Çin'in de bulunduğunu söyledi.

Stoltenberg yaptığı açıklamada Rusya'yı saldırgan olmakla suçladı.

- Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş'tan beri en düşük seviyesinde. Bunun nedeni Rusya'nın saldırgan eylemleri.

- İnanıyorum ki liderler Rusya'ya yönelik 'diyalog ile birleştirilmiş güçlü savunma' şeklindeki ikili yaklaşımımızı teyit edecek.

Stoltenberg açıklamalarında Çin konusuna da değindi.

- Çin ile fırsatlar var. Çin ile iklim değişikliği ve silahların kontrolü konusunda çalışmalıyız.

- Ancak Çin'in askeri güçlenmesi, artan etkisi ve zorlayıcı tavırları da güvenliğimiz bakımından bazı sınamaları ortaya koyuyor. Bunlara İttifak olarak birlikte eğilmeliyiz.

# nato # abd çin # brüksel # Belçika # NATO Zirvesi # NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg # jens stoltenberg # rusya abd # nato karargahı # soğuk savaş # Transatlantik # NATO Rusya # NATO Çin # Rusya Çin # Jens Stoltenberg Rusya # NATO Rusya Çin # soğuk savaş dönemi # Jens Stoltenberg açıklama