Tanju Özcan'dan HDP'li Gergerlioğlu'na yanıt: ''PKK terör örgütüne 'Terör örgütüsünüz' diyebildin mi?''

İçişleri Bakanlığı, Bolu Belediye Meclisinin yabancılarla ile ilgili aldığı su ve evlenme kararıyla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan kendisine ırkçılık suçlaması yapan HDP'li Ömer Gergerlioğlu'na yanıt geldi. HDP'nin terör örgütünün uzantısı olduğunu vurgulayan Özcan, "Gergerlioğlu gibi ırkçı, faşist, terör sevicilerin bu sözlerini nefretle kınıyorum" dedi.

Tanju Özcan'dan HDP'li Gergerlioğlu'na yanıt: ''PKK terör örgütüne 'Terör örgütüsünüz' diyebildin mi?''

Alınan kararlar tartışıldı, tepki çekti. Konu yargıya taşındı. "Nefret ve ayırımcılık", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları başta olmak üzere ceza hukuku açısından değerlendirme yapılacak.

Bolu Belediye Meclisi, yabancılara su tarifesinin dolar kuru üzerinden uygulanmasına ve yabancı uyruklu kişilerin nikah ücretlerinin 100 bin lira olmasına karar vermişti.

İçişleri Bakanlığı, tartışmalı kararla ilgili soruşturma başlattı.Soruşturma sonucunda elde edilecek hukuki değerlendirmeler, kamuoyuyla paylaşılacak.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. "CHP gerçekten helalleşmek istiyorsa ırkçılık yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcanihraç etmelidir" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu'nun ifadelerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan yanıt gecikmedi. Kendisinin ihracını isteyen HDP’li Milletvekili Gergerlioğlu için, “Terör örgütü sözcülüğünü yapan bir adamsın. Derdi bu milleti dağıtmak, bölmek, parçalamak” dedi.

- Sen bu PKK terör örgütüne bir gün, 'Siz terör örgütüsünüz' diyebildin mi? Asıl ırkçı sensin, asıl faşist sensin

"ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYORLAR"

Özcan, asıl utanç verici olayın fotoğrafının TBMM çatısı altında eli kanlı terör örgütünün sözcülüğünü yapan, Kandilden yönetilen bir partinin milletvekilinin elinde olması olduğunu söyledi.

- İşte bu Gergerlioğlu gibi adamların derdi de bu milleti dağıtmak, bölmek, parçalamak. Gergerlioğlu gibi ırkçı, faşist, terör sevicilerin bu sözlerini nefretle kınıyorum.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özcan, Gergerlioğlu'nun FETÖ ile bağlantısına da dikkat çekti.

# chp # pkk # hdp # terör # tbmm # terör örgütü # HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu # Ömer Faruk Gergerlioğlu # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # ihraç # bolu belediyesi # tanju özcan # Tanju Özcan Bolu Belediyesi # Tanju Özcan soruşturma # tanju özcan disiplin # tanju özcan haberleri