Dünyada Kovid-19 salgını: Vaka sayısı 86 milyonu geçti, ülkeler yeni önlemler alıyor

Dünya Kovid-19 salgını ile mücadele ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 86 milyonu geçerken, mutasyon virüsün tespit edildiği ülkelerde karantina önlemleri sıkılaştırıldı.

Dünyada Kovid-19 salgını: Vaka sayısı 86 milyonu geçti, ülkeler yeni önlemler alıyor

Vaka sayısının 86 milyonu geçtiği dünyada Kovid-19 salgınıyla mücadele devam ediyor.

En yüksek vaka ve ölümlerin yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri, dünyada salgının merkezi konumunda bulunuyor. Günlük vaka sayısının hala yüzbinlerle ifade edildiği ABD’de 21 milyon 578 bin 606 aktif vaka bulunuyor.

365 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği ABD'de, Los Angeles’ta tüm halka test yapılacağının açıklanmasının ardından Dodgers Stadyumu çevresinde uzun araç kuyrukları oluştu. Test yaptırmak isteyen binlerce kişi, kilometrelerce uzayan kuyrukta bekledi, şehir merkezi kilitlendi.

Kovid-19’un mutasyona uğradığı İngiltere'de 3’üncü kez ulusal karantina uygulanmaya başlandı. Ülkede günlük vaka sayısı ilk kez 60 binin üzerine çıktı.

Mutasyon virüsün tespit edildiği Almanya'da salgın kısıtlamaları daha da sıkılaştırılarak 31 Ocak'a kadar uzatıldı. Yeni önlemler kapsamında, temel ihtiyaçların satıldığı iş yerleri dışında tüm mağazalar ile okul ve kreşler kapalı tutulacak. İşverenlere de evden çalışma sistemine geçilmesi çağrısı yapıldı. Ayrıca yaşlı bakımevlerinde özel koruma önlemleri alınacak. Risk bölgelerinden ülkeye giriş yapanlar için ''2 test stratejisi'' uygulanacak.

İsrail’de de günlük vaka sayının yeniden 8 binin üzerine çıkması üzerine sıkılaştırılmış karantina uygulamasına geçildi. Bu kapsamda, tüm okullarda eğitime ara verilirken, zaruri ihtiyaçların karşılandığı dükkanlar dışındaki tüm işletmelerin kapatılması kararlaştırıldı. Sıkılaştırılmış karantina perşembe günü gece yarısı başlayacak ve 2 hafta sürecek.

Sudan, Kovid-19’un mutasyon türünün tespit edilmesi nedeniyle İngiltere, Hollanda ve Güney Afrika'ya uyguladığı seyahat yasağını 13 Ocak'a kadar uzattı.

Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresindeki 3 eyalette perşembeden itibaren olağanüstü hal uygulanmasına karar verildi.

Çin'de Pekin'e komşu Hebei eyaletinin bazı yerleşimlerinde yeni ortaya çıkan vakalar nedeniyle tedbirler arttırıldı.

# ingiltere # israil # Kovid19 # japonya # dünya # tokyo # sudan # MUTASYON # güney afrika # m