Irak Başbakanı Kazımi ve İran Cumhurbaşkanı Reisi görüştü: Tahran ve Bağdat'tan iş birliği vurgusu

Bağdat ve Tahran arasında üst düzey temaslar yapıldı. Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi İran'a gitti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Irak Başbakanı Kazım'i baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bir araya geldi. Görüşmeler sonrası yapılan ortak açıklamada, iş birliği vurgusu yapıldı. Öte yandan iki lider, Irak ve İran arasında vizelerin kaldırıldığını da ilan etti.

Irak Başbakanı Kazımi ve İran Cumhurbaşkanı Reisi görüştü: Tahran ve Bağdat'tan iş birliği vurgusu

Irak Başbakanı Mustafa El Kazım'i resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gitti. Bağdat ve Tahran arasında siyasi ve ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Irak Başbakanı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından resmi törenle karşılandı. Kazımi ve Reisi, ikili ve heyetler arası görüşmeler öncesi basın mensuplarının karşısına geçti.

İRAN İLE IRAK VİZELERİ KALDIRDI

Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi. Reisi müjdeyi toplantıda verdi. İran ile Irak arasında vize zorunluluğu kaldırıldı.

- Sayın Kazımi bugünkü toplantıda vizelerin kaldırıldığını haber verdi ve bu güzel bir haberdi. Kazımi erbain törenleri için daha fazla ziyaretçi kabul edeceklerini söyledi.

TAHRAN VE BAĞDAT'TAN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Ekonomik iş birliği iki liderin öncelikli gündemi oldu. Reisi, Basra ile Şelemçe arasındaki tren hattı projesinin hızlandırılacağını söyledi. Ayrıca, para transferi ve bankacılık faaliyetlerini de ele alındı.

Reisi ve Kazımi, iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya çalışanlara rağmen, "iş birliği" vurgusu yaptı. İki lider de 1400 kilometrelik sınıra sahip komşuları ile iyi ilişkileri sürdürmek istediklerini vurguladı.

# iran ibrahim reisi # iş birliği # tahran # bağdat # Şelemçe # Kazımi # Irak Kazımi # ırak iran # basra # mustafa el kazımi # İran Reisi