HDP'yi kapatma davasına siyasilerden destek

Siyasetin gündeminde HDP hakkında açılan kapatma davası var. Devletin zirvesinden ve siyasi partilerden kapatma davasına destek açıklamaları geldi. Cumhurbaşkanlığı'ndan "HDP-PKK organik bağı inkar edilemez" açıklaması yapılırken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Artık söz Anayasa Mahkemesinde" dedi. Büyük Birlik Partisi de "HDP kapatılsın" çağrılarını yineledi.

HDP'yi kapatma davasına siyasilerden destek

Vatan Partisi Lideri Dr. Doğu Perinçek, HDP hakkında kapatma davası açılmasını Ulusal Kanal yayınında değerlendirdi. Perinçek "Deliller son derece açık ve tartışmasız. Anayasa Mahkemesi'nden hızlı bir karar talep ediyoruz." dedi.

- HDP'nin terör odağı haline gelmesi uzun boylu bir araştırmayı gerektirmiyor. Karar verilmesi kolay bir iddianame söz konusu. Hızlı bir karar talep ediyoruz.

- Süreci hızlı işletip, Mehmetçik'in yanında duran bir yargı kararının ortaya çıkacağından eminiz. Bu karar vatanseverliğin gerektirdiği bir karar.

''HERKES BAĞIMSIZTÜRK YARGISINA SAYGI DUYMALI''

Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, kapatma davasıyla ilgili İngilizce paylaşım yapması dikkat çekti. HDP’nin terör örgütü ile bağının inkar edilemeyeceğini vurgulayan Altun, yurt dışından gelen eleştirilere de mesajıyla tepki gösterdi.

- HDP'nin, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir. HDP’nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK’nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır.

- Bu ilişkinin, HDP’nin kapatılmasını veya bir başka cezai yaptırımı gerektirip gerektirmediği sorusu ise ancak Anayasa Mahkemesi’nce yanıtlanacaktır. Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz.

''HDP HİÇBİR ZAMAN SİYASİ PARTİ OLMADI''

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de HDP'nin kapatılmasına yönelik davayı değerlendirdi. "HDP, hiçbir zaman bir siyasi parti olmamıştır" diyen Destici, “HDP kapatılsın” çağrısını yineledi.

- HDP, PKK terör örgütünün siyasi şubesi olarak kurulmuştur. Bütün yönetim kadroları ve sözde milletvekillerini PKK belirlemiştir. Kurulduğu günden bugüne kadar da teröre ve teröristlere hizmet etmiştir.

- Siyasi partiler yasasını hiçe saymış, alenen devletin varlığına, ülkenin ve milletin birliğine kast etmiştir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde terörle arasına mesafe koymayan, terörü reddetmeyen partilere müsaade edilmez.

- Biz vatansever her bir vatandaşımız gibi Meclis’te terörist istemiyoruz ve her gerçek demokrat gibi terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP kapatılsın diyoruz.

# abd # pkk # terörist # hdp # terör # vatan partisi # yargıtay # cumhurbaşkanlığı # terör örgütü # anayasa mahkemesi # Doğu Perinçek # avrupa birliği # fahrettin altun # hdp pkk # siyasi parti # türk yargısı # Vatan Partisi Doğu Perinçek # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # bağımsız # Demokratik # HDP PKK bağı # büyük birlik partisi # mustafa destici # bbp # kapatma # kapatma davası # İletişim Başkanı Fahrettin Altun # Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun # Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici # HDPyi kapatma davası # Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici