AK Parti'den CHP'ye tezkere tepkisi: ''HDP, CHP'ye seçimi düşünüyorsan tezkereye hayır diyeceksin dedi''

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, HDP ile birlikte Irak ve Suriye tezkerelerine “hayır” diyen CHP’ye tepki gösterdi. Ünal, “Çünkü HDP dedi ki '2023 seçimlerini düşünüyorsan eğer tezkereye hayır diyeceksin” dedi.

AK Parti'den CHP'ye tezkere tepkisi: ''HDP, CHP'ye seçimi düşünüyorsan tezkereye hayır diyeceksin dedi''

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, terörle mücadeleye HDP ile birlikte karşı çıkan CHP’yi eleştirdi, ortaklığın tezkere oylamasına yansıdığını belirtti.

- 2019'da bu tezkereye evet diyen CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu 2021'de bu tezkereye hayır dedi. Bunlar da çıktılar, tezkereye hayır dediler. Bunu da dezenformatif hale getirdiler.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenen İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Ünal’ın gündeminde PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte Irak ve Suriye tezkerelerine “hayır” oyu kullanan CHP vardı.

Ünal, tezkereye karşı çıkan CHP ve HDP’nin ortaklığına dikkat çekti.

- 2019'da bu tezkereye evet diyen CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu 2021'de bu tezkereye hayır dedi. Çünkü HDP dedi ki '2023 seçimlerini düşünüyorsan eğer tezkereye hayır diyeceksin.

DEZENFORMASYONA KARŞI ÇALIŞMALAR

Mahir Ünal, sosyal medyadan yayılan yalan haberlere karşı sürdürdükleri çalışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu:

- AB internet ortamına ilişkin iki temel kırmızı çizgi koydu. Birincisi terörle mücadele, ikincisi dezenformasyonla mücadele. Türkiye maalesef dezenformasyona maruz kalan ülkeler arasında birinci sırada. Türkiye'deki haberlerin yüzde 49'u dezenformasyon içeriyor.

# chp # pkk # ak parti # hdp # suriye # ırak # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # mahir ünal # terörle mücadele # chp tezkere # chp tezkere hayır # pkk hdp # AK Parti CHP # Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi # chp hdp iş birliği # AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal # PKK HDP CHP