AK Parti'den Meral Akşener'e mektup: "Küfürlü bir dil kullanarak, siyasetin 'bacısı' olamazsınız"

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e mektup yazdı. Keşir mektubunda, Akşener'e "Küfürlü bir dil kullanarak, sizin de sık sık dile getirdiğiniz gibi siyasetin 'bacısı' olamazsınız" ifadelerini kullandı. Keşir, Meclis çatısı altındaki ağır ifadeleri nedeniyle de Akşener’i Türk Milletinden özür dilemeye davet etti.

AK Parti'den Meral Akşener'e mektup: "Küfürlü bir dil kullanarak, siyasetin 'bacısı' olamazsınız"

İyi Parti’nin sövgülü siyaseti üzerine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e mektup yazdı. “Siyasette Temiz Dil Çağrı” başlıklı mektupta İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de sarf ettiği ağır küfrün kadınları çok utandırdığını belirtti.

Keşir, bir şehidin kız kardeşine küfretmesini bir kadın olarak içine sindiremediğini ifade etti.

- Konuyu müzakere ettiğiniz grup toplantısında, üstelik bu dilden mağduriyetinizi ifade etmenize rağmen, telaffuz dahi etmeye hicap duyacağım kelimeleri, Gazi Meclisimizin çatısı altında rahat rahat kullanmanız da biz siyasetçi kadınları hayrete düşürmüştür. Kadının siyasette etkin varlığından söz ederken, erkeklerin eleştirdiğimiz üslup ve tarzı ile siyaset yapmasını kastetmemiştik. Küfürlü bir dil kullanarak, sizin de sık sık dile getirdiğiniz gibi siyasetin 'bacısı' olamazsınız.

AK Parti Kadın kolları başkanı, küfürlü dili temizlemek, kucaklayıcı bir üslup geliştirmek için kadınların siyasete daha çok katılımını istediklerini belirtti. Eril, Akşener’e, “Kadın bir 'Genel Başkan' olarak bu konuda size önemli bir sorumluluk düşmektedir. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet, atacağınız adım, 'temiz siyaset dili' için kıymetli olacaktır" ifadeleriyle seslendi.

Lütfü Türkkan'ın, partisinin grup başkanvekilliğinden istifa etmesinin, kadınların içini soğutmadığını belirten Keşir, “Türkkan'ın milletvekilliğinin sonlandırılması için gerekli adımların atılmasını beklemekteyiz” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, mektubunca Meral Akşener’in Meclis grup toplantısındaki sözlerine dikkat çekti. Keşir, “Yüce Meclis'te kullandığınız ağır ifade için aziz Türk milletinden özür dilemenizdir. Gelin hep birlikte bu kirli, küfürlü dile karşı tavrımızı net bir şekilde ortaya koyalım” çağrısı yaptı.

# ak parti # İyi Parti # bingöl # meral akşener # lütfü türkkan # İP