Vatan Partisi ile Ak Saray arasındaki meydan krizi büyüyor

Vatan Partisi'nin 29 Mayıs'ta Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda yapacağı mitinge sayılı günler kaldı. Adana'daki devlet kurumları ise aynı gün ilde miting yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için seferber oldu. Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, ve Seyhan İlçe Kaymakamlığı'nın internet sitelerinde mitingin duyuruları yayınlandı.

Vatan Partisi ile Ak Saray arasındaki meydan krizi büyüyor

Vatan Partisi ile Ak Saray arasındaki meydan krizinde ildeki devlet kurumları devreye sokuldu. Kurumlar, resmi internet sitesi üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mitingi için reklam yayınladı.

29 Mayıs'ta Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda yapacağı miting için ilçe seçim kurulu alanı Vatan Partisi'ne vermişti. Ancak Erdoğan Valiliği devreye soktu ve il seçim kuruluna aksi yönde karar aldırdı. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam olmamasına rağmen il seçim kurulu alanı Erdoğan'a verdi.

Vatan Partisi bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Alanın Erdoğan'a tahsis edilmesinin hukuksuzluk olduğunu belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu henüz kararını vermeden Adana'daki devlet kurumları seferber oldu. Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Kaymakamlığı Erdoğan'ın yapmak istediği miting için internet sayfaları üzerinden reklam yayınladı.

Reklamda, miting yer ve saati belirtildi. Vatan Partisi ise 29 Mayıs'ta Uğur Mumcu Meydanı'nda miting yapmaya kararlı.

ulusalkanal.com.tr

# adana # vatan partisi # Doğu Perinçek # tayyip erdoğan # emniyet # milli eğitim # valilik # serhan bolluk