Kıbrıs müzakereleri, Mont Pelerin’de sona erdi

Kıbrıs müzakerelerinde "Güvenlik ve Garantiler" konusunun ele alındığı Beşli Konferans'ın ikinci turu İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında sona erdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in 26 Ocak'ta Lefkoşa'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Cenevre’de sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakereleri, Mont Pelerin’de sona erdi.

Kıbrıs’ın kaderinin görüşüldüğü, "Güvenlik ve Garantiler" konusunun ele alındığı Beşli Konferans'ın ikinci turu İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında yapıldı.

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide (Espen Bart Ayde), yaptığı yazılı açıklamada, konferansın ikinci oturumunun uzmanların katılımıyla dün ve bugün Mont Pelerin'de gerçekleştiğini belirtti.

Cenevre'de oluşturulan çalışma grubunun "Güvenlik ve Garantiler" başlıklarına odaklandığını belirten Eide, çalışmaların başarıyla tamamladığını vurguladı.

"Toplantılar olumlu bir havada geçti" ifadesini kullanan Eide, konferans sürecinin hala devam ettiği için genel bir açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Eide’nin bu ifadeleri, görüşmelerde herhangi somut bir ilerlemenin olmadığı şeklinde yorumlanıyor.

Bunun yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in 26 Ocak'ta Lefkoşa'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Kıbrıs müzakereleri,? "Ekonomi?, Avrupa Birliği?, Mülkiyet?, Yönetim-Güç Paylaşımı?, Toprak ile Güvenlik ve Garantiler" olmak üzere 6 temel başlıktan oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr

# KKTC # Mustafa Akıncı # nikos anastasiadis # lefkoşa # kıbrıs müzakereleri