Eşref Bitlis'in katledilişinin 28. Yıldönümü

28 yıl önce Amerika'nın katlettiği Orgeneral Eşref Bitlis, Ankara'daki mezarı başında anıldı. Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, "Bu millet, Amerikan emperyalizmine karşı duracak Eşref Bitlisler çıkaracaktır" dedi. Orgeneral Bitlis'in mezarını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Allah bizi onlara mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

Eşref Bitlis'in katledilişinin 28. Yıldönümü

Tarih 17 Şubat 1993'ü gösteriyordu. Diyarbakır'a gitmek üzere hareket eden uçak bir anda düştü. İçinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, 2 subay, bir astsubay ve bir PTT görevlisi vardı. Şehit oldular. Çok geçmeden olayda Amerika'nın parmağı olduğu anlaşıldı.

Bitlis, en son Irak'ın kuzeyine yapılacak olan büyük bir operasyonun hazırlıkları içindeydi. ABD'nin taşeronu PKK terörünü bitirmek için bölgesel iş birliğini savunuyordu. Bu girişimleri ABD palanlarını bozduğu için hedefe konuldu.

Orgeneral Eşref Bitlis'in katledilişinin üzerinden 28 yıl geçti. Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve Gara'da şehit olan vatandaşlar Ankara Cebeci Şehitliği'ndeki kabri başlarında anıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldı.

Törende konuşan Soylu, "şehitler tepesi boş değil, Allah bizi onlara mahçup etmesin" dedi.

Bitlis'in ölüm yıldönümü nedeniyle oğlu Tarık Bitlis de Aydınlık Gazetesi'ne konuştu. Tarık Bitlis, "Bu millet, Amerikan emperyalizmine karşı duracak Eşref Bitlisler çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.

Orgeneral Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis babsıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

- 28 sene önce ABD'nin bölgedeki PKK desteğini resmen belgeleyen, bunu devletin resmî kayıtlarına geçirten ve çözüm önerisini sunan bir generalin o zamanki tespitlerinin günümüzde devlet politikasına dönüşmesi olumlu ama gecikmiş bir tespittir.

- Ben Allah devlete millete zeval vermesin ahlakıyla büyüdüm. Babam Malatya'da terzilik yapan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

- Cumhuriyet Türkiye’sinde yetişerek Jandarma Genel Komutanı oldu. Ben inanıyorum ki, bu millet bağrından Amerikan emperyalizmine karşı duracak Eşref Bitlisler çıkartacaktır.

- Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Bitlis, geçmişteki olayların karanlıkta kalmaması gerektiğini de ifade etti.

# ankara # PTT # şehit # malatya # gara # orgeneral # Tarık Bitlis