Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi: ''Bu tutum sınır dışından verilen talimatlarla gerçekleşti''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak ve Suriye tezkerelerine ''hayır'' diyen CHP için, ''Bu defa doğrudan ülkemizin güvenliği hedef alındı'' dedi. CHP’nin bu tutumunun sınır dışından verilen talimatlarla yapıldığına dikkat çekten Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ''helalleşme'' çıkışını da tepki gösterdi. Cumhurbaşkanının gündeminde faiz tartışmaları da vardı.

Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi: ''Bu tutum sınır dışından verilen talimatlarla gerçekleşti''

Tezkere tutumu, helalleşme açıklaması... Cumhurbaşkanı CHP’nin dışarıdan aldığı talimatlarla Türkiye’nin güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın gündeminde CHP’nin HDP ile birlikte Irak ve Suriye tezkerelerine verdiği ''hayır'' oyu vardı. Erdoğan, CHP’nin dışarıdan aldığı talimatlarla bir görev üstlendiğini belirtti:

- CHP’nin tezkere oylaması ve sonrasındaki tutumu doğrudan Türkiye’yi hedef almaktadır.

- Kimler CHP’nin bu oylamadan sonra sırtını sıvazlıyor? Kimler teşekkür ediyorsa ipini de onlar tutuyordu.

- Daha vahimi de kendi iradesiyle değil sınır dışımızdan verilen talimatlarla gerçekleşmiş olmasıdır. CHP artık filen de pozisyon değiştirmeye başlamıştır.

Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ''helalleşme'' açıklamasını da yine dış destekli bir ''senaryo'' olarak değerlendirdi:

- Eline tutuşturulan senaryodan ötmeyeceğini bilsek olabilir insan değişebilir diyeceğiz. Nasıl bunca yıldır önümüze kurulan tuzakları birer birer bozduysak bu senaryoyu da yırtıp atacağız.

Tayyip Erdoğan, şehit yakınına sövgülerde bulunan İyi Parti Meral Akşener’i de eleştirdi:

- Hele hele genel başkanı bayan olanın küfrü asla yenilir yutulur değildir. Meclisimiz bölücü terör örgütünün payandasından kurtulmayı başaramamış kesimin yükünü uzun süredir çekmektedir.

Cumhurbaşkanı, Ege ve Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine ilişkin de bir müjde verdi:

- 4. Gemimizi sondaj çalışmalarına ekledik. Bu gemi farklı olarak 7. Nesi olarak en model ilk defa bizim kullanacağımız sıfır yeni bir gemidir.

Erdoğan, grup toplantısında hem parti teşkilatına hem de iş dünyasına da mesaj gönderdi:

- Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu ülkeyi kalkındırmak için hangi kuruluş olursa olsun TÜSİAD falan dürüst olacaksınız dürüst. Sıkıştığınız zaman hemen kapıyı çalacaksınız işi yoluna koyunca da iktidara sallayacaksınız.

Öte yandan Ak Parti’de grup başkanlığı görevinde de değişikliğe gidildi. Naci Bostancı yerine yeni grup başkanı İsmet Yılmaz oldu.

# chp # erdoğan # ak parti # hdp # suriye # cumhurbaşkanı erdoğan # kılıçdaroğlu # meral akşener # tezkere # chp tezkere # helalleşme