İngiliz vekilden skandal PKK talebi

İngiltere’de Parlamento, PKK'nın, terör örgütleri listesinden çıkarılmasını tartıştı. Skandal talebi, daha önce Suriye'de terör örgütünü ziyaret eden İşçi Partisi milletvekilleri gündeme getirdi. Muhafazakar Parti ve SNP vekilleri de talebe destek verdi. İngiliz vekiller, PKK’nın, “Kürt halkını temsil eden bir parti” olduğunu savundu.

İngiliz vekilden skandal PKK talebi

İngiltere Parlamentosunda düzenlenen oturumunda terör örgütü PKK ile ilgili skandal talepler gündeme getirildi.

İşçi Partisi, Muhafazakar ve SNP vekillerinden oluşan bir grup, PKK’nın, “Kürt halkını temsil eden bir parti” olduğunu öne sürerek terör örgütleri listesinden çıkarılmasını istedi.

Belçika Yüksek Mahkemesi’nin PKK’yı ‘terör örgütü listesi’nden çıkarma kararına atıf yapan İngiliz vekiller, ayrıca terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye de baskı yapıldığını ileri sürdü.

Skandal talebi İngiliz parlamentosuna taşıyan isim ise, daha önce Suriye'de terör örgütü PKK/YPG’yi ziyaret den İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Lloyd Russell-Moyle.

Russell-Moyle, PKK konusunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi; “Terör örgütlerini listeleyen sistem eskidi” dedi.

İngiltere, 2001 yılında PKK'yı “terör listesi”ne eklemiş ve örgütü, “Türkiye'nin güneydoğusunda bağımsız bir Kürt devleti arayan ayrılıkçı bir hareket” olarak tanımlamıştı.

İşçi Partisi Milletvekili Lloyd Russell-Moyle başkanlığındaki İşçi Partisi heyeti, Kamışlı’da terör örgütü PKK/YPG’ye ziyaret etmişti. İngiliz heyeti, görüşmede terör örgütüne destek sözü vermişti.

# pkk # suriye # terör # milletvekili # terör örgütü # işçi partisi # İngiliz vekil # ingiltere pkk