Oktay Vural'dan Davutoğlu'na: Ahlaksız tekliflerle uğraşması doğru değildir

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, CHP ve MHP'li milletvekillerine bakanlık teklifinde bulunacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Güneş Motel olayını hatırlatan Vural, "Davutoğlu'nun böyle bir teklif yapmaya haddi yoktur. MHP'de ahlaksız teklife evet diyebilecek kimse olmayacaktır. " dedi.

Oktay Vural'dan Davutoğlu'na: Ahlaksız tekliflerle uğraşması doğru değildir

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti kurmak için yaptığı "CHP'li ve MHP'li vekillere teklif götüreceğiz" planına MHP'den tepki geldi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Davutoğlu'na Güneş Motel olayını hatırlattı, "Ahlaksız tekliflerle başbakanın uğraşması doğru değildir" dedi.

NTV yayınına katılan Vural, Davutoğlu'nun HDP ile birlikte olduğunu belirtti. "MHP'de böyle bir iradeyle oluşabilecek ahlaksız teklife evet diyebilecek kimse olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini de değerlendiren Vural, "Davutoğlu ile aynı eksende buluşmuş görünüyor. 32 gün AKP ile görüştüler. Ne konuştunuz ne yaptınız? Açıklayın millete." dedi.

Güneş Motel olayı 1977'de yaşanmıştı. O dönem CHP'nin başında bulunan Bülent Ecevit, ikinci Milliyetçi Cephe hükümetini yıkmış, Adalet Partisi'nden istifa eden milletvekilleriyle Güneş Motel'de görüşecek hükümet kurmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# Ahmet Davutoğlu # Oktay Vural