Kapadokya 700 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı

Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Kapadokya, yılın ilk 9 ayında 700 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Bölgede müze ve ören yerleri, salgın tedbirleri kapsamında nisan ve mayıs aylarında ziyarete kapatılmıştı. Haziran ayında yeniden kapılarını açan bölge ziyaretçilerini güvenli tatil imkanıyla mutlu etti.

Kapadokya 700 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı

Peribacaları, kayadan oyma tarihi manastır ve kiliseleri, yer altı şehirleri ve mağara otelleriyle dikkati çekiyor. Sıcak hava balonu, arazi araçları, at ve develerle düzenlenen tur etkinlikleriyle de yerli yabancı turistlerden ilgi görüyor. Burası 'düşler diyarı' Kapadokya...

Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Kapadokya, yılın ilk 9 ayında 700 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Bölgeyi yılın ilk çeyreğinde 322 binden fazla turist gezdi. Salgın tedbirleri kapsamında nisan ve mayıs aylarında müze ve ören yerleri ziyarete kapatıldı. Haziran ayında yeniden kapılarını açan bölge, 4 ayda 376 bine yakın yerli yabancı turisti ağırladı.

Barındırdığı özellikleri ile Kapadokya, konuklarına güvenli tatil imkanı sundu. Ziyaretçiler, bu durumdan oldukça memnun oldu.

ulusal.com.tr

# kapadokya # peribacaları