İşte ABD'nin önceliği

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, IŞİD'e yönelik koalisyon operasyonları hakkında konuştu. "Kobani'nin düşmesini elbette istemeyiz" diyen Psaki, "öncelikli hedeflerinin petrol rafinerileri gibi yerlerin kontrolünü sağlamak olduğunu ifade etti. Psaki PYD ile de aracılar vasıtasıyla görüştüklerini belirtti.

İşte ABD'nin önceliği

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, IŞİD'e yönelik koalisyon operasyonları ve Ayn el Arab'taki son durum hakkında konuştu. Psaki, "PYD ile temasta olup olmadıklarına" yönelik bir soru üzerine, "PYD ile aracılar yoluyla temasta olduklarını" belirtti. Sözcü PYD ile aracılar yoluyla görüştüklerini açıkladı.

Sözcü Psaki, Obama'nın IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen ve ekibinin 9 ve 10 Ekim tarihlerinde Ankara'da temaslarda bulunacağını da söyledi. Ayn el Arab'taki son durumla ilgili geçen akşam ve bu sabah ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Psaki, Kerry Davutoğlu görüşmesinde IŞİD'in konuşulduğunu General Allen'in ziyaretinde de bu konuların konuşulmaya devam edeceğini dile getirdi. Psaki, "Türkiye, koalisyonun parçası olarak daha geniş rol üstlenme konusuna karar veriyor ve bu konudaki görüşmeler sürüyor. Bu konudaki açıklıklarını belirttiler" diye konuştu.

Psaki, Amerika'nın bölgedeki öncelikleri hakkındaki soruya da yantı verdi. "Kimse Kobani'nin düşmesini istemez ama bizim öncelikli hedefimiz IŞİD'in bir güvenli bölgeye sahip olmasını önlemek" dedi. Psaki, öncelikli odaklarının, hava saldırılarını yapıldığı yerlerde petrol rafinerileri gibi yerlerin kontrolünü sağlamak olduğunu ifade etti.

ABD yönetiminin, Bağdat'ın düşmesine izin verip vermeyeceğine yönelik soru üzerine Psaki, "Bağdat'ı savunmak için mümkün olan herşeyi yapacağımızı açıkça belirtmiştik" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # abd # pyd # ışid # ayn el arab # kobani