Vatan Partisi İBB adayı Mustafa İlker Yücel, 'Kahverengi İstanbul' projesini açıkladı

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, Yedi tepe Yedi renk İstanbul projesinin renklerinden Kahverengi İstanbul’u açıkladı. Pendik Göçbeyli Köyü’nde köy kahvehanesinde yapılan açıklamada Yücel, kamu kaynaklarının üretime yönlendirilerek tarımsal üretimin ve köylünün destekleneceğini belirtti

Vatan Partisi İBB adayı Mustafa İlker Yücel, 'Kahverengi İstanbul' projesini açıkladı

Vatan Partisiİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel Kahverengi İstanbul projesini açıkladı. Yücel, açıklamasında Türkiye için üretimin önemine vurgu yaptı, fabrikaların satıldığını, üreticinin yüksek girdi maliyetleri altında ezildiğini, köylünün toprağını ve üretimi bıraktığını belirtti. Türkiye’nin bu dönemi üreterek aşacağını vurgulayan Yücel’in açıkladığı ‘Üreten Belediye İçin Kahverengi İstanbul projesi’ şu şekilde:

TEMEL PAROLA: ÜRETİM

Büyükşehir belediyesinin bütçesini yatırıma yönlendireceğiz. Üretim temel parolamız. Beyaz İstanbul projemizde açıkladığımız tasarruf önlemleriyle birlikte üretim için kaynak ayıracağız. İthalata dayanan yaklaşımlar yerine kendi köylümüzün ürününü alacağız. Türkiye’de işlenmemiş ya da işlenmiş tarım ürünlerine konacak gümrük fonlarının, iç pazarı koruyacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Belediyemiz bu düzenleme için elinden geleni yapacaktır. Ürün maliyetlerinin azaltılması için köylümüze destek sunacağız. Kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz.

Tarımsal üretime büyük darbe vuran 6360 sayılı büyük şehir yasası mutlaka iptal edilmelidir. Belediyemiz konunun sakıncalarını ısrarla dile getirecektir.

6330 Sayılı Büyükşehir Yasası çerçevesinde çiftçi olarak yaşayan ancak kentliler gibi vergi ödeyen insanlarımız herkesten daha zor koşullar altında yaşamak zorunda kalmıştır. Çiftçilerimize üret diyeceğiz. Belediye arkanda diyeceğiz!

Modern seracılık desteklenecektir. Şehir merkezine yakın bölgelerde kurulacak seralarla nakliye maliyetleri azaltılacak ve yenilenebilir enerji kullanılarak üretim mevsimsel etkilerden arındırılacaktır. Damla sulama sistemi ve insan sağlığına uygun ilaçlama ziraat mühendislerinin kontrolü altında yapılacak, yatırımlar desteklenecektir.

TARIM ÜRETİMİNİ TEŞVİK

Tarımsal üretim yapmak isteyen kadınlarımıza ve gençlerimize ayrıcalık sağlayarak belediyeye ait, tarıma müsait arazileri tahsis ederek tarım üretimini teşvik edeceğiz. Böylece taze, besleyici, lezzetli ve ucuz ürünler için kentsel tarım alanları oluşturacağız.

Islah edilmiş üstün özellikli tohumların kullanımını ve biyoteknolojinin Türkiye’de gelişmesini destekleyeceğiz. Bu kapsamda yerli ve/veya hibrit tohumların ıslahını, geliştirilmesini hedefleyen bir İBB Biyoteknoloji Müdürlüğü kurarak, İsrail, ABD ve Almanya gibi ülkelere olan tohum bağımlılığımıza son vereceğiz.

Tarımsal ürünler için pazarlama kanalları yaratacağız.

İstanbul, sahip olduğu %8,4 pay ile manda sayısı bakımından Türkiye’nin önde gelen illerindendir. Samsun ve Diyarbakır’ın ardından İstanbul 15 bin baş manda varlığı ile üçüncü sırada gelmektedir. Eyüp (4.128 baş), Arnavutköy (3.500 baş) ve Çatalca (3.333 baş) ilçeleri İstanbul manda varlığının %73’üne sahiptir. Diğer ilçelerimizle birlikte başta bu üç ilçemizde manda yetiştiriciliği özel olarak desteklenecek, son derece besleyici ve lezzetli bir yoğurt olan İstanbul’un manda yoğurdu ülke sathında markalaştırılacaktır.

KOMŞU BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ

Trakya ve Güney Marmara bölgesi belediyeleriyle İstanbul'a gıda tedariki konusunda özel anlaşmalar yapacağız. Hem komşu Belediyeler kazanacak hem de İstanbullu kazanacak.

Toptancı komisyoncu hallerinin fiziki yapıları ürün zayiatını önleyecek şekilde, soğuk hava depoları inşa edilerek yeniden düzenlenecek. Kadıköy ve Bayrampaşada bulunan iki hal şu anda çok sıkışık durumdadır. Toptancı hali sayısı artırmak için gerekli çalışmalar başlatılacaktır.

Ülke çapında sayıları 600 binin üzerinde üretim, dağıtım ve tüketim noktalarından oluşan gıda işletmelerini Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son derece sınırlı personel ile denetlemesi mümkün değildir. Halkımızın gıda güvenliğinin tam olarak sağlanması için İBB bünyesinde istihdam edeceğimiz gıda, ziraat, su ürünleri mühendisleri ve veteriner hekimlerle Bakanlığın denetimlerine katkı sağlayacağız.

KÖY MECLİSLERİ OLUŞTURULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde her ay toplanacak bir Köy Meclisi oluşturacağız. Tarımı ilgilendiren her karar köylülerimizle birlikte alınacak. İBB bütçesinin önceliği üretim olacak!

Tarımsal üretimi destekleyecek faaliyetleri ancak, kamu kaynaklarını yağmalayanlarla mücadele edenler yapabilir.

# istanbul # ibb # vatan partisi # proje # Pendik # aday # üretim # ilker yücel # Mustafa # yeditepe