TBMM CIA oyununa izin vermedi

İyi Parti'nin sözde Doğu Türkistan önergesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde reddedildi. önergeyi reddetme gerekçelerini açıklayan AK Parti Milletvekili Atay Uslu, ''CIA'nın, FETÖ'nün tuzağına düşmeyelim” dedi.

TBMM CIA oyununa izin vermedi

Türkiye ile Çin arasında imzalanan suçluların iadesi anlaşmasının Meclis'e gelmesi beklenirken, sözde Doğu Türkistan ayrılıkçıları da eylemlerini artırdı.

Ayrılıkçıların Türkiye'deki hamiliğini üstlenen İyi Parti, 10 Mart'ta ''Çin'in Uygur Türklerine yönelik eylemlerinin araştırılması” için Meclis'e önerge verdi. CHP ve HDP'nin desteklediği önerge, Ak Parti oylarıyla reddedildi.

Meclis'te Ak Parti adına konuşan MilletvekiliAtay Uslu, Çin'in toprak bütünlüğüne saygı gösterdiklerini belirtti. Atlantik cephesinin sözde Doğu Türkistan yalanları ile kendi çıkarları için Çin'i hedef aldıklarını vurguladı. Uslu, CIA ve FETÖ uyarısı yaptı:

- Burada bir sorun var, evet ama bazı ülkelerin, bazı mihrakların Uygur Türkleri meselesini kendi çıkarları için Çin ile arasındaki bir mücadelenin parçası hâline getirdiğini de görüyoruz. Bu konuda CIA'nın, FETÖ'nün tuzağına düşmeyelim. Bu şekilde Uygur Türklerinin araçsallaştırılmasına razı olmayalım. Ortada bir güç mücadelesi ve ekonomik savaş var.

Atay Uslu, başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere devletin ilgili tüm birimlerinin Türkiye'de yaşayan Uygurlularla yakından ilgilendiğini vurguladı.

# abd # türkiye # cia # fetö # ak parti # İyi Parti # çin # tbmm # meclis # içişleri bakanlığı # milletvekili # uygur # Doğu Türkistan