G3 yerine MPT-76 kullanılacak

Tamamen yerli üretim olan MPT-76 piyade tüfekleri 9 Aralık'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek. 3 buçuk yıl üzerinde çalışılan ve 42 NATO testini, üstün başarıyla geçen tek silah olma özelliği taşıyan MPT-76 bundan sonra G3 piyade tüfeklerinin yerine kullanılacak.

G3 yerine MPT-76 kullanılacak

Adı MPT-76. Türk Ordusunun modernizasyonu kapsamında üretilen milli silah. Mehmetçik artık G3 piyade tüfeği yerine MPT-76'yı kullanacak.

MPT-76’nın ilk partisi, 9 Aralık’ta yapılacak törenle TSK’ya teslim edilecek.

MPT-76 Ergonomik bir yapıya sahip. 3 buçuk yıl üzerinde çalışıldı. 7.62 milimetre çapında. 92 santimetre boyunda. Menzili 600 metre. Dondurucu soğukta, derin su içinde, çamur ve tozda sınandı. 42 NATO testini üstün başarı ile tamamladı. Bu testlerin tamamını geçen tek silah olma özelliği taşıyor.

G3 piyade tüfeğinden farklı olarak emniyet mandalı, kurma mandalı ve şarjör mandalı silahın her iki tarafından da var. Bu da askerler için kolaylık sağlıyor. Silah hem sağ hem de sol elle kullanılabiliyor.

Silahın üzerine termal dürbün de takılabiliyor. Kasatura çok fonksiyonel. Tel örgüleri kesmekte kullanılabilir. Bir çok piyade tüfeğine oranla daha hafif. Isınma problemi yaşanmıyor.

ulusalkanal.com.tr

# Milli Piyade Tüfeği