Almanya ABD'den yardım istedi

Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik üssünü ziyaretine izin vermeyince Alman Dışişleri Bakanı çareyi Amerika'dan yardım istemekte buldu. Amerikalı mevkidaşı Tillerson ile görüşen Gabriel, Türkiye'yi ikna etmek için yardım istedi.

Almanya ABD'den yardım istedi

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel (Sigmar Gabriyel), Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson (Reks Tillırsın) ile görüştü. Alman Bakan, İncirlik krizi için Amerika'dan destek istedi.

Ziyarette Türkiye'nin Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretine izin vermemesi konuşuldu.Tillerson, Türkiye'yi ikna etmek için yardım talep eden Gabriel'e destek sözü verdi.

Almanya'nın darbe girişimiyle bağlantılı olarak aranan FETÖ üyesi askerlere sığınma hakkı vermesinin ardından Türkiye Alman milletvekillerinin İncirlik'teki askerlerle görüşme talebini reddetmişti. İncirlik Üssü'nde yaklaşık 260 Alman askeri bulunuyor.

Gabriel görüşme sonrasında NATO üyesi ülkeler arasındaki ilişkinin farklı olması gerektiğini söyledi. "Amerika'nın Türkiye ile ilişkilerimizin düzelmesi için yetkililerle görüşmek konusunda ellerindeki tüm imkanları kullanacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # amerika # incirlik üssü # almanya # milletvekili # ziyaret # tillerson # gabriel