Fahiş fiyata karşı yeni önlemler alınacak mı? Gözler bakanlar kurulunda

Bakanlar Kurulu, 11 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantının gündeminde fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin alınabilecek önlemler, koronavirüs, yüz yüze eğitim ve Cumhurbaşkanı'nın yurt dışı ziyaretleri olacak.

Fahiş fiyata karşı yeni önlemler alınacak mı? Gözler bakanlar kurulunda

Bakanlar Kurulu toplantısı 11 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

Kurul, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantıda ele alınacak başlıklar arasında fahiş fiyatlarla mücadele ve bu fiyatlara karşı önlemler olacak.

Gıda ürünlerinde görülen fahiş fiyatlara ilişkin hal ve marketlerde yapılan denetimler de toplantıda masaya yatırılacak. Rekabet Kurulu'nun incelemelerinden yansıyanlar da gündemde olacak. Gıda enflasyonu ve fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin atılabilecek adımlar tartışılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlar Kurulu’na koronavirüs salgınında gelinen son duruma ilişkin sunum yapacak. Koca, 30 binleri bulan vaka sayıları, hastane doluluk oranları ve aşılamada gelinen son durum hakkında kabineye bilgi verecek.

Yakın zamanda acil kullanım onayı alması beklenen milli aşı Turkovac çalışmaları da masada olacak. Yüz yüze eğitimde gelinen son durum da toplantıda değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretleri de Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak. Cumhurbaşkanı’nın bu ay içinde iki önemli ziyaret yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ziyareti Afrika’ya olacak. 17-20 Ekim tarihleri arasında Angola, Nijerya ve Togo’ya gidecek. Bu ülkeler ile ticaret hacimlerinin genişlemesi için atılabilecek adımlar konuşulacak.

Ekim ayı sonunda ise İtalya’nın başkenti Roma’da G-20 ülkelerinin liderleri buluşacak. Erdoğan’ın Roma’da ABD Başkanı Joe Biden ile ikili görüşme yapması da öngörülüyor.

# ankara # bakanlar kurulu # cumhurbaşkanı # gündem # hükümet # recep tayyip erdoğan # kabine