İran'dan Filistin'e ihanet anlaşmasına tepki

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in İşgalci İsrail ile imzaladığı anlaşmalara İran'dan bir tepki daha geldi. İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, ''Yüzyılın Anlaşması planı, emperyalistler ile uzlaşmacıların küstah yüzlerineki ikiyüzlülük maskesini düşürdü'' dedi. Velayeti, BAE ve Bahreyn'in attıkları bu adımın hesabını vereceğini söyledi.

İran'dan Filistin'e ihanet anlaşmasına tepki

Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin İşgalci İsrail ile yaptığı Filistin'e ihanet anlaşmasına İslam Dünyasından tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

Video konferans yöntemi ile düzenlenen 13. İslami Uyanış Kongresinden de Beyaz Saray'da imzalanan Filistin'e ihanet anlaşmasına tepki geldi.

Kongrenin ardından kameralar karşısına geçen Dünya İslami Uyanış Kurultayı genel sekreteri Ali Ekber Velayeti, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in "İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmaları" imzalamasını kınayarak Filistin davasına destek çağrısında bulundu.

Aynı zamanda İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı olan Velayeti, "Uzun müzakere süreçlerinde İsrail rejimi, şehirleri genişletmekten ve emperyalist güçlerin desteğini almaktan başka bir şey yapmadı. Bu süreçte fırsatlar elden kaçtı ve Filistin halkı için hiçbir kazanım olmadı." dedi.

"BAE ve Bahreyn attıkları bu adımın hesabını verecekler" diyen Ali Ekber Velayeti, Filistin meselesinin İslam Dünyasının yegane meselesi olduğunu vurguladı.

Velayeti anlaşmaya, "Bahreyn ve BAE yöneticileri siyonist rejimi resmen tanıyarak yanlış ve zararlı bir adım atmıştır. İslam dünyasının genelinde bunlara gerçek muhalefet dalgası oluşmuştur. Körfez'deki bazı ülkeler boş umutlarla ABD ve İsrail'in kuklası oldular." diyerek tepki gösterdi.

HABER- KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

# iran # israil # filistin # Birleşik Arap Emirlikleri # bahreyn