Bakanlar Kurulu'nda değişiklik gündemde

AK Parti'de gözler 24 Mart Çarşamba günü yapılacak 7'nci Olağan Büyük Kongre'ye çevrildi. ''Türkiye için güven ve istikrar'' sloganıyla yapılacak kurulaya Vatan Partisi, MHP ve CHP'nin de aralarında olduğu 11 siyasi parti davet edildi. Kongrede Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda yüzde 70'e varan bir değişim yapılması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'nda değişiklik gündemde

AK Parti'nin 7'nci Olağan Büyük Kongresi için geri sayım başladı.

İktidar partisi kongresini 24 Mart Çarşamba günü Ankara Spor Salonu'nda saat 10'da yapacak. Kongreye özel bir şarkı ve üç tanıtım filmi hazırlandı. Kongrenin sloganı ''Türkiye için güven ve istikrar'' olarak belirlendi.

AK Parti, Vatan Partisi, MHP ve CHP'nin de aralarında olduğu 11 siyasi partiyi kongreye davet etti. MHP, kongreye Meclis Başkanvekili Celal Adan, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Sadir Durmaz'ın bulunduğu bir heyetle katılacak. Vatan Partisi'ni ise Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve Genel Sekreter Özgür Bursalı temsil edecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kongrede yapacağı konuşma ile 2023 seçimlerine yönelik manifesto ve yol haritasını açıklayacak. Erdoğan'ın konuşmasında terörle mücadele, dış politika, iç politika ve milli savunma projeleri yer alacak.

Erdoğan'ın konuşmasından sonra, bin 560 delege sandık başına gidecek. Genel Başkan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Kongre ile AK Parti'nin MKYK'sında yüzde 70'e varan değişim olacağı ifade ediliyor. Listeye mevcut milletvekillerinden en fazla 15 ismin girmesi ve eski milletvekillerine ağırlık verilmesi bekleniyor.

AK Parti'deki MKYK ve MYK değişikliği ile aynı anda Bakanlar Kurulu'nda da yeni görevlendirmelerin planlandığı iddia edildi.

Yeni Bakanlar Kurulu'na siyaset kökenli isimlerin alınacağı söyleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarının da bölünmesi de tartışması da gündemde.

# chp # türkiye # erdoğan # mhp # ak parti # bakanlar kurulu # vatan partisi # cumhurbaşkanı # MKYK # bakan # kongre # MYK # kabine # kurul # kabine değişikliği # Olağan Büyük Kongre