5 günde 830 bini aşkın Kovid-19 aşısı yapıldı

14 Ocak'ta başlayan aşılama kapsamında 830 bini aşkın sağlık çalışanı Kovid-19 aşısı oldu. Çin'den getirilen aşılar için beşinci gün geride bırakılırken bu hafta yeni bir sürece girilecek. Sağlık çalışanlarının ardından bakımevlerinde kalan engelli, yaşlı ve onlara yardım eden personellerin aşısı yapılacak.

5 günde 830 bini aşkın Kovid-19 aşısı yapıldı

14 Ocak'ta başlayan sağlık çalışanlarının aşılanması sürecinde sona gelindi. Gözler risk gruplarındaki diğer yurttaşların aşılanmasına çevrildi.

Çin'den getirilen 3 milyon doz Sinovac aşının Türkiye'deki uygulaması devam ediyor. Bilim Kurulu’nun belirlediği 4 aşamadan ilki sağlık çalışanlarının aşılanması süreciydi. Beşinci gün sonunda 830 bini aşkın sağlık çalışanı aşı oldu.

Sağlıkçıların ilk doz aşılarının yapılmasının ardından kritik bir sürece daha kapı aralanacak. Bu hafta resmi ve özel bakımevlerindeki 18 bin 450 personel ile 30 bin engelli, huzurevlerindeki 14 bin 470 personel ile 24 bin 200 yaşlı aşılanacak. Böylelikle kuruluşlarda toplam 87 bin 120 kişiye aşı yapılacak.

İlk doz aşılardan 28 gün sonra ikinci doz aşılar da uygulanacak. Bu süre içinde Çin’den 47 milyon aşı da peyderpey Mart ayına kadar Türkiye'ye ulaşacak.

# sağlık # türkiye # çin # aşı # huzurevi # sağlık çalışanı # Bakımevleri