Rusya'dan Trump'a peş peşe Golan Tepeleri tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı Golan Tepeleri’nde İsrail’in hakimiyetini tanımanın vakti geldiği yönündeki ifadeleriyle uluslararası hukuku doğrudan ihlal ettiğini söyledi. Kremlin Sözcüsü Peskov da Trump'ın sözlerinin Ortadoğu'daki durumu istikrarsızlaştıracağını söyledi.

Rusya'dan Trump'a peş peşe Golan Tepeleri tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada İsrail'in işgali altındaki tartışmalı Golan Tepeleri'nin İsrail toprağı olarak tanınmasının vakti geldiğini belirtmişti.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, konuyla ilgili Kommersant FM'e konuşan Zaharova, "Bilindiği gibi Rusya’nın prensipteki pozisyonu Golan Tepeleri’nin Suriye’ye ait olduğu yönünde. Bu BM Güvenlik Konseyi'nin 1981 tarihli 497 sayılı kararı ile doğrulanmış halde. İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini yayma kararının hukuksuz olduğuna ilişkin değerlendirmemiz değişmiş değil" ifadelerini kullandı.

Zaharova "BMGK'yı hiçe sayarak Golan Tepeleri'nin statüsünün değiştirilmesi BM kararlarının doğrudan ihlali" değerlendirmesinde bulundu.

BİR TEPKİ DE KREMLİN'DEN

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri'nde İsrail'in hakimiyetini tanımanın zamanı geldiğine" yönelik sözlerinin Ortadoğu'daki durumu istikrarsızlaştıracağını söyledi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trump'ın Golan Tepeleri ile ilgili ifadelerini eleştirdi.

Dmitriy Peskov, "Benzer çağrılar Ortadoğu'da halihazırdaki gergin durumu önemli ölçüde istikrarsızlaştırabilir" dedi.

Her halükarda bu fikrin kendi içinde Ortadoğu'daki krizin çözümüne hiçbir katkıda bulunmayacağı, tam tersi yönde etkisi olabileceği uyarısı yapan Peskov, şimdilik Trump'ın bu açıklamasının sadece çağrı olarak kalmasının umulduğunu ifade etti.

NE OLDU?

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, "52 yılın ardından ABD için, İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." açıklaması yapmıştı.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

ulusal.com.tr

# rusya # trump # Golan tepeleri