4 PKK'lı terörist daha teslim oldu

PKK'da çözülme devam ediyor; 4 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Öte yandan Şırnak’ta etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin arananlar listesinde gri kategoride yer aldığı tespit edildi.

4 PKK'lı terörist daha teslim oldu

Eren operasyonları ile yurt içinde ağır darbe alan terör örgütü PKK'da çözülme devam ediyor. 4 PKK’lı daha, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

İçişleri Bakanlığının verdiği bilgiye göre, teslim olan PKK’lıların 2013 – 2015 yıllarında örgüte katıldığı ve Irak'ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

İkna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 166'a yükseldi.

GRİ LİSTEYE BİR ÇİZİK DAHA

Öte yandan terörden arananlar listesine de bir çizik daha çekildi. Şırnak’ta etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin “gri kategoride” yer alan ve örgüt tarafından özel eğitilmiş Fırat Gizlenç olduğu belirlendi.

'Sidar Farkin Amed' kod adlı teröristin, PKK elebaşı Murat Karayılan’ın talimatı ile yurt dışındaki teröristlerin yurt içine geçişini sağladığı, Şırnak, Siirt, Mardin, Batman ve Diyarbakır’da gerçekleşen birçok bombalı eylemin sorumlusu olduğu tespit edildi.

# pkk # terörist # diyarbakır # mardin # batman # içişleri bakanlığı # şırnak # çözülme # siirt # murat karayılan # teslim # Terörden Arananlar Listesi # güvenlik güçleri # gri kategori