Rıza Sarraf davasının seyrini değiştirecek ses kaydı ortaya çıktı

"ABD Atilla'ya karşı" davasında 5. gün geride kaldı. Amerika'daki davada Rıza Sarraf 4. kez hakim karşısındaydı. Duruşmada Halkbank avukatları, Rıza Sarraf'ın cezaevindeyken yaptığı telefon görüşmelerinin tapelerini mahkemeye delil olarak sundu. Ses kayıtlarında Sarraf daha az ceza almak için yalan ifade vermeye hazır olduğunu söylediği belirtiliyor.

Rıza Sarraf davasının seyrini değiştirecek ses kaydı ortaya çıktı

"ABD Atilla'ya Karşı" davasında tanık olan Rıza Sarraf'ın hapishanedeki telefon görüşmelerinin tapeleri ortaya çıktı.

Sarraf'ın telefon tapelerinin ayrıntılı dökümleri, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları tarafından mahkemeye delil olarak sunuldu.

Tapeler, Sarraf'ın 15 Eylül 2016'da Sarraf ile Ahad isimli bir kişi arasında geçen telefon konuşmasına ait. Görüşmede Ahad isimli şahışın Sarraf'a "ABD'de hapishaneden çıkmak ya da daha az ceza almak için işlemediğin suçları kabul etmek zorundasın" ifadeleri yer alıyor.

Bu ifadelerden yola çıkan Atilla'nın avukatları mahkemeye Sarraf'ın "daha az ceza alabilmek için yalan ifade verdiğini" belirtti. Mahkemenin elektronik belgelere erişim sistemine yüklenen tapeler, kısa süre sonra mühürlendi ve kamu erişimine kapatıldı.

Davada tanık olan Sarraf da ifade vermeye devam etti. Sarraf'ın dahil olduğu WhatsApp mesajları, elektronik postalar, telefon konuşmalarının kayıtları ve transkriptleri ile şirketlerinin belgeleri jüri üyeleriyle paylaşıldı.

Savcılık, Sarraf'a 7 Aralık 2013 tarihinde Türkiye'de tutuklanmasıyla ilgili de sorular yöneltti. Türkiye'de 28 Şubat 2014'te cezaevinden çıktığını söyleyen Sarraf, "Avukatlarım geldi, görüştü, serbest bırakıldım." dedi.

Savcılık yetkilisinin, "Hapisten çıkmak için rüşvet verdiniz mi?" sorusu üzerine Sarraf, serbest kalması konusunda kısmen para ödemesi yaptığını ileri sürdü.

Cezaevinden çıktıktan sonra tekrar Halk Bankası ile temaslara başladığını dile getiren Sarraf, o dönemki Genel Müdür Ali Fuat Taşkınoğlu ile "tekrar aynı sistem üzerinden işi devam ettirmek için" görüştüğünü söyledi, "Ne ben Ali Fuat Taşkınoğlu'na rüşvet teklif ettim, ne de o istedi." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# abd # Mehmet Hakan Atilla # rıza sarraf # ses kaydı # Halk Bank # stanbul