Yunanistan'da karar günü 20 Eylül

Komşu seçime gidiyor. Yunanistan’da 20 Eylül'de yeni hükümetin belirlenmesi için sandık kurulacak. Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis de Yunanistan ekonomisi üzerindeki baskılara ilişkin açıklamalar yaptı. Varufakis "Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu, IMF ek kısıtlamalar dayatarak Yunanistan’daki büyük buhranı dev bir buhrana dönüştürüyor" dedi.

Yunanistan'da karar günü 20 Eylül

Yunanistan hafta sonu sandık başına gidiyor. Komşu, yeni hükümeti belirlemek için oy kullanacak.

Son seçimlerde sandıktan birinci parti olarak çıkan Syriza, bölündü. Eski Enerji ve Çevre Bakanı Panayotis Lafazanis liderliğinde bir grup parti üyesi ve milletvekili ayrı bir yol izlemeye karar verdi.

Ülkede ekonomik krizin yankıları da sürüyor.

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu, IMF'nin Yunanistan’daki büyük buhranı dev bir buhrana dönüştürdüğünü söyledi.

Yunanistan krizinin Avrupa’daki diğer ülkelere ibret olsun diye ağırlaştırıldığını belirten Yunan siyasetçi bu ülkeleri de İspanya, İtalya, Portekiz, İrlanda ve Fransa olarak sıraladı.

Londra'da Russia Today televizyonuna konuşan Varufakis İngiltere'deki politik ve ekonomik durumun Yunanistan'daki göstergelerden çok farklı olduğunu belirtti. İngiltere’nin Euro Bölgesi’nde olmadığına dikkat çeken Yunan siyasetçi “Mesele, bir ülkenin Euro Bölgesi'nde yer alması diğerinin almaması. Bu nedenle İngiliz hükümeti, iktidarda hangi parti olursa olsun belli bir egemenliğe özgürlüğe sahip” dedi.

Yunanistan'ın son 5 yıldır büyük bir buhranda olduğunu belirten Varufakis Avrupa sermayesini yönlendiren kurumların Yunanistan’ı aşağılama imkanına sahip olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # çipras # Syriza