MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Bengütürk'e tasfiye operasyonu

MHP'de, "Evet" demeyeceğini beyan eden il-ilçe teşkilatlarının görevden alınmasıyla başlayan tasfiye süreci, milletvekillerinin ihraç edilmesinin ardından şimdi de MHP'nin yayın organı olan Bengütürk'e de sıçradı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Bengütürk'e tasfiye operasyonu

MHP'ye ait olduğu bilinen Bengütürk isimli televizyon kanalı her geçen gün bir isimle yollarını ayırıyor. Genel Yayın Yönetmeni Murat İde'nin ardından, 6 yıldır çalışan Çiğdem Akdemir'de işten çıkarıldığı öğrenildi.

"Hayırcı" vekillerin partiden ihracının öncülüğünü yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin yayın organı Bengütürk'deki tasfiye opersayonun da başında olduğu iddia ediliyor.16 Nisan'daki referandumda "evet" demeye ikna edilemeyen Genel Yayın Yönetmeni Murat İde geçtiğimiz hafta istifaya zorlanmıştı. Murat İde'nin yerine ise Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan Genel Yayın Yönetmeni yapılmıştı.

Aydınlık'ın haberine göre, Murat İde'nin ardından kanalda 6 yıldır spikerlik ve editörlük yapan Çiğdem Akdemir'le de yollar ayrıldı. "Evet" demeyi kabul etmeyen Akdemir, 8 Mart günü yaptığı programda MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul'a sorduğu sorular nedeniyle kovulduğu iddia ediliyor. Aydınlık'ın edindiği bilgiye göre Çiğdem Akdemir'in kovulmasını bizzat Devlet Bahçeli istedi.

Reklamdan sonra devam ediyor MHP'nin Şubat ayında Ankara'da basına verdiği davete Bengütürk'ten Çiğdem Akdemir de katılmıştı. Bahçeli'nin bir zamanlar "severek izliyoruz" dediği Çiğdem Akdemir'i kovması Ülkücü harekette şok etkisi yarattı.

Bengütürk'te yönelik Bahçeli tarafından yürütülen tasfiye operasyonunun devam etmesi bekleniyor. Özellikle 16 Nisan'da yapılacak referandumun ardından Genel Yayın Yönetmeni Metin Özkan'ın kadroda büyük değişiklikler yapacağı konuşuluyor.

Partideki ihraçların ardından Bengütürk'teki görevden almalar kriz içinde bulunan MHP'de yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. İhraçlar ve görevden almaların 16 Nisan'da ülkücü tabanın oylarına nasıl yansıyacağı ise merakla bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # devlet bahçeli # bengütürk # murat ide