Beyoğlu esnafı afet yasasına direniyor

Beyoğlu'nda tarihi bir bina daha afet yasasına kurban edilmek üzere. Laterna Cafe ve Nazım Hikmet Vakfı'nın bulunduğu binanın ardından, şimdi de 70'lik Pub'ın bulunduğu bina afet yasası kapsamına alındı. Sahte rapor düzenlendiğini belirten Beyoğlu esnafı ve yurttaşlar nöbet başlattı.

İstanbul'da Beyoğlu'nun tarihi binaları bir bir yok ediliyor.

Emek Sineması, Laterna Cafe, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin ardından şimdi de Zambak Sokak'taki 70'lik Pub'ın bulunduğu bina hedef oldu.

Haziran eylemlerinde revir olarak kullanılan bina, 6306 sayılı Afet Yasası dayanak gösterilerek boşaltılmak isteniyor. Ancak binada daha önce olası afet riskien karşı güçlendirne çalışması yapıldığı belirtiliyor.

Binanın sahte belge düzenlenerek boşaltılmak istendiğini söyleyen Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, yıkıma karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Daha önce RedHack soruşturmasında gözaltına alınmasıyla gündeme gelen işletme sahibi Taylan Kulaçoğlu uygulamaya tepkili.

İşletmeye tahliye için verilen süre bugün doldu. Beyoğlu esnafı ve Beyoğlu Kent Savunması üyeleri olası bir tahliyeye karşı nöbete başladı.

Haber: Gökhan ÇELİK

Kamera: İhsan ULAK

ulusalkanal.com.tr

# beyoğlu # Gökhan Çelik # Gezi Direnişi # redhack # emek sineması # Afet yasası # laterne cafe