Suriye Deyrizor'da petrol yarışı

Suriye savaş sahasında Deyri Zor bölgesi askeri açıdan hareketli. PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Amerika'nın desteğiyle bölgenin 22 kilometre doğusundaki Cefre petrol sahasını ele geçirdi. Petrol zengini bölge Suriye enerji kaynaklarının yaklaşık 3'te birini oluşturuyor. Suriye ordusu da batıdan aynı bölgeye ilerliyor

Suriye Deyrizor'da petrol yarışı

Suriye ordusu Batı'dan PKK/PYD Doğu'dan Deyri Zor'un petrol yataklarına ilerliyor. Suriye enerji kaynaklarının yaklaşık 3'te birini barındıran bölge kıskaçta. Suriye ordusu ile ABD destekli YPG, petrol sahaları için yarışıyor.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Amerika'nın desteğiyle Deyrizor merkezinin 22 kilometre doğusundaki Cefre petrol sahasını ele geçirdi.

Kentin kuzeydoğusundan Suvar beldesini, kuzeybatıdan ise Fırat kıyısındaki Kasra beldesini ele geçiren PYD, Cefre petrol sahasını da almasıyla kent merkezinbe bir adım daha yaklaşmış oldu.

Suriye ordusu da kente Batı'dan ilerliyor. Suriye ordusu kent kırsalının güneybatısı Kebacib Bölgesinde askeri noktalara saldıran IŞİD ile çatışıyor.

Çatışmalarda terör örgütü IŞİD'in üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu onlarca terörist öldürüldü. Araç ve silahlar imha edildi.

Meyadin Kenti yönünde ilerleyen Suriye ordusu örgüte ait bir çok aracı da bombaladı.

ulusal.com.tr

# suriye # Deyrizor