İhsan Özkes'in istifa nedeni belli oldu

İstanbul milletvekili İhsan Özkes'in CHP'den istifasına, yönetim baskısının neden olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, yönetim Hakkı Süha Okay'ı Parti Meclisi'ne alabilmek için Özkes'in istifasını istedi. Özkes de buna tepki olarak bütün görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa etti. Bu iddia hem Özkes, hem de CHP yönetimi tarafından yalanlandı

İhsan Özkes'in istifa nedeni belli oldu

CHP'de şok etkisi yaratan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in istifası çeşitli iddiaları da güneme getirdi.

Sözcü'nin haberine göre; CHP yönetimi Hakkı Süha Okay’ı Parti Meclisi'ne almak istiyordu. Bu nedenle, Özkes’in Parti Meclisi'nden istifası istendi.

CHP’nin 18'inci Olağanüstü Kurultayı’nda en yüksek oyu alarak Parti Meclisi’ne giren Özkes'in, bu teklife tepki olarak hem Parti Meclisi'nden hem de CHP üyeliğinden istifa ettiği belirtildi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Özkes'in parti örgütleriyle anlaşmazlık içinde olduğunu ima etmişti.

Ancak bu iddiayı her iki taraf da yalanladı.

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 45 dakika görüştüğünü belirten İhsan Özkes, "Asla Parti Meclisi ile alakalı bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi.

CHP yöneticileri, Özkes'in istifa dilekçesinin işleme konulmayacağını duyurmuştu. Ancak İhsan Özkes, "istifa durumumda herhangi bir değişiklik yok" dedi.

İddialara bir yalanlama da CHP'den geldi. CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Haberler tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür." denildi.

ulusalkanal.com.tr

# istifa etti # CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes