Hulusi Akar ve komuta kademesi Havelsan'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesi ile birlikte Havelsan'da incelemelerde bulundu. Akar, keskin nişancı simülatöründe 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu. Burada bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı, "Vatan, millet aşkıyla dolu Mehmetçiğin eline ne kadar yüksek teknolojiye dayalı silah verirseniz sonuç o kadar başarılı olur" dedi.

Hulusi Akar ve komuta kademesi Havelsan'da

Keskin nişancılığını konuşturdu, 450 metredeki hedefi tam isabetle vurdu.

Uçuş simülatöründe İstanbul turu attı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, Havelsan'da incelemelerde bulundu.

Akar'ı Havelsan'da Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker, Genel Müdür Mehmet Akif Nacar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Milli Savunma Bakanı, tamamlanan ve devam eden projelere ilişkin brifing aldı. Hulusi Akar, savunma sanayinin önemine vurgu yaptı.

Brifingin ardından Akar ve beraberindeki komuta kademesi, Simülasyon, Otonom ve Platform Yönetim Teknolojileri binasına geçti. Burada Hezarfen Paraşüt Eğitim Simülatörü başta olmak üzere simülatörleri inceleyen Akar, Keskin Nişancı Eğitim Simülatörü'nü bizzat denedi. Kendisinin piyade olduğunu hatırlatarak simülatörün başına geçen Akar, 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu.

Akar, daha sonra Havelsan tarafından Türk Hava Yolları için üretilen Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörünü inceledi. Bakan Akar, burada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile İstanbul üzerinde kısa bir uçuşu gerçekleştirdi.

Orta sınıf çok maksatlı insansız kara aracı Barkan ve diğer sistemleri de incelemesinin ardından Akar ve TSK komuta kademesi Havelsan'dan ayrıldı.

# hulusi akar # Milli Savunma Bakanlığı # akar # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # Hava Kuvvetleri # türk hava yolları # insansız kara aracı # Orgeneral Hasan Küçükakyüz # sistem # Havelsan # otonom # Hasan Küçükakyüz # Keskin Nişancı Eğitim Simülatörü # Simülasyon # komuta kademesi # Airbus A320 # Mehmet Akif Nacar