İstanbul'da vapur seferleri başladı! BUDO'dan iptal kararı (10 Nisan 2018 Salı hava durumu)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 07.05 itibariyle tüm seferlerinin iptal edildiğini açıkladı. Vapur seferlerinin iptal olmasının ardından vatandaşlar, Marmaray ve Metrobüs'e resmen akın etti. Çok sayıda kuyruğun olduğu ulaşım araçlarında yoğunluk yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de Marmara’nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sis hadisesinin zaman zaman yoğunluğunu artarak devam edeceği tahmin edildiğinden başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Öte yandan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) de seferlerinde iptale gitti. İstanbul'da sis etkisini kaybetmesinin ardından seferler normale döndü. Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamaya göre; Karaköy-Kadıköy, Eminönü-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy ve Eminönü-Üsküdar seferleri tekrar başladı

İstanbul'da vapur seferleri başladı! BUDO'dan iptal kararı (10 Nisan 2018 Salı hava durumu)

İstanbul'da olumsuz hava koşulları, ulaşımda aksaklıklara neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları, saat 07.05 itibariyl tüm seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

MARMARAY VE METROBÜS'TE YOĞUNLUK

Vapur seferlerindeki iptalin ardından vatandaşlar, Marmaray ve Metrobüs'e akın etti. Ulaşım araçlarında yoğunluk yaşandı. Uzun kuyrukların oluşması, bazı vatandaşları isyan ettirdi. Kimi vatandaşlar, bu durumdan şikayet etti.

BUDO DA İPTAL ETTİ

Öte yandan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) de birkaç seferini iptal etti.

Açıklamaya göre iptal edilen seferler şu şekilde:

"0.04.2018 08:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmiştir.

10.04.2018 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmiştir.

10.04.2018 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmiştir.

10.04.2018 09:30 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmiştir."

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yaptığı yoğun sis uyarısında şunlar belirtti:

"Marmara’nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sis hadisesinin zaman zaman yoğunluğunu artarak devam edeceği tahmin edildiğinden başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

SEFERLER YENİDEN BAŞLADI

İstanbul'da sis etkisini kaybetmesinin ardından seferler normale döndü.

Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamaya göre; Karaköy-Kadıköy, Eminönü-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy ve Eminönü-Üsküdar seferleri tekrar başladı.

ulusal.com.tr

# budo seferleri iptal # istanbul vapur seferleri iptal