Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Saldırıların her biri istikbalimizi hedef almaktadır''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı, Amerika'nın CAATSA yaptırımları, Avrupa Birliği'nin toplantısı, CHP'nin bozguncu politikası gibi gündemdeki kritik sorulara net mesajlar verdi. ABD'nin yaptırım tehdidine "saygısızlık" sözleriyle tepki gösteren Erdoğan, Avrupa Birliği'nde de yaptırım planların boşa çıktığını vurguladı. Cumhurbaşkanı CHP'nin de "5. kol faaliyeti yürüttüğünü" söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Saldırıların her biri istikbalimizi hedef almaktadır''

Cumhurbaşkanı önce uçakta sonra cuma namazı çıkışında ardından il başkanları toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı'nın gündeminde Amerika'nın CAATSA yaptırımları, Avrupa Birliği'nin toplantısı, CHP'nin bozguncu politikası da vardı. Gündeme ilişkin kritik mesajlar verdi.

ABD'nin CAATSA yaptırımlarına ilişki Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika’nın kalkıp CAATSA diye bir olayla Türkiye’yi karşı karşıya getirmesi, bir defa NATO’daki çok önemli bir ortağına yapılan bir saygısızlık." açıklamasında bulundu.

Erdoğan, yaptırım gündemi ile ilgili ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın göreve başlayacağı günü işaret etti:

''Amerika’da devir teslim yapıldıktan sonra herhalde akışı çok daha iyi göreceğiz. Onun için bize düşen “men sabera zafera”; sabredeceğiz ve göreceğiz.

"Karabağ Zaferi ile Kafkasların tarihinde yeni bir sayfa açılmıştır." diyen Cumhurbaşkanı, Rusya'nın da içinde olacağı "6'lı Platform"un bilgisini verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuya olumlu baktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı cuma namazı çıkışı da konuştu. Gündeminde Türkiye'yi hedef alanların beklentilerini karşılamayan Avrupa Birliği Zirvesi vardı:

''AB'deki aklı selim sahibi ülkeler bu oyunu boşa çıkardılar.''

Ardından İl Başkanları toplantısına katıldı.

Burada da hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi vardı. CHP'nin 5. kol faaliyeti yürüttüğünü vurguladı.

# chp # abd # erdoğan # cumhurbaşkanı # avrupa birliği # caatsa