Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Bakü'de

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Azerbaycan'a gitti. Akar ve Komutanlar, Bakü'de düzenlenen askeri törende, Türk-Rus Ortak Merkezi'nde görev yapacak Mehmetçikle bir araya geldi. Törene, telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mehmetçiğe başarılar diledi, Ermenistan'ı uyardı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Bakü'de

Milli Savunma BakanıHulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesi, Dağlık Karabağ'ın kurtuluşu dolayısıyla Azerbaycan Savunma Bakanlığında düzenlenen askeri törene katıldı.

Törende, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin yanı sıra Türkiye-Rusya arasında kurulacak Ortak Merkez'de görev yapacak Türk askerleri de yer aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ortak Merkez'in çalışmasıyla birlikte Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerinin artacağını belirtti. ''Rusya ile birlikte Azerbaycanlı kardeşlerimizin hakkını sonuna kadar koruma görevimizi yerine getireceğiz." diyen Bakar Akar, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine vurgu yaptı:

''Ortak Merkez'den ateşkesin gözetlenmesi ve takibi söz konusu. Vazifemizi yapmak için arkadaşlarımız burada hazır. Her şey açık ve net,

Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ebedidir, sarsılmaz. Bunu herkesin kafasına yazması lazım, kimse unutmasın, kimse yanlış hesap yapmasın.''

''ORADAKİ MEVCUDİYETİNİZ ONUR NİŞANEMİZDİR''

Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da telefonla katıldı. Türk-Rus Ortak Merkezi'nde görev yapacak Mehmetçiğe başarılar dileyen Erdoğan, ''Oradaki mevcudiyetiniz ülkelerimiz arasındaki ilişkinin geldiği noktayı gösteren onur nişanesidir.'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ'da barışın korunması konusunda Ermenistan'ı da uyardı:

''Silahların namlularındaki dumanlar dağılmamışken, ateşkesi ihlal edecek davranışların içerisine giren Ermenistan güçlerine bir an önce bu yanlıştan dönmelerini tavsiye ediyorum.''

Azerbaycan Savunma Bakanlığındaki askeri tören, Bakan Akar'ın davetlisi olarak Bakü'ye giden sanatçıların verdiği mini konser ile sona erdi.

# hulusi akar # erdoğan # tsk # Azerbaycan # milli savunma bakanı # dağlık karabağ # Bakü # ortak merkez # TürkiyeRusya