CHP Genel Başkan Başdanışmanı’ndan çarpıcı dinleme iddiası

"Tayyip Erdoğan 8 yılı aşkın bir süre dinlendi. Türkiye’nin bütün gizli dosyaları internette ortaya döküldü..." İddiayı dile getiren CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, "Elimizde çok ciddi belgeler var zamanı gelince açıklayacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı’ndan çarpıcı dinleme iddiası

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İtalyan casus yazılım şirketi “Hacking Team”den satın aldığı programlar ile fişlendiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, bir başka iddayla kameraların karşısına çıktı.

Aksünger, Amerikan Ulusal Güvenlik KurumuNSA'nın, İtalyan Hacking Team'in yaptığının çok daha üzerinde casusluk faaliyeti gerçekleştirdiğini belirtti.

Bir mail yoluyla bilgisayara, android telefonlara rahatlıkla ulaştıklarını söyleyen Aksünger, örgütün bu şekilde bilgisayarı ve telefonları istedikleri gibi kullandığını belirtti.

Aksünger, Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 8 yıldan fazla dinlendiğini, Türkiye’de de daha çok muhalif olan 10 bini aşkın kişinin dinlendiğini öne sürdü.

Çarpıcı bir başka husus da 17-25 Aralık operasyonlarının ardından Emniyetteki tüm hafızanın silinmesi.

Elinde ciddi belgeler olduğunu ve zamanı gelince bunları açıklayacağını söyleyen Aksünger, “konuyla ilgili acilen Meclis’te araştırma komisyonu kurulmalı” dedi.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

# chp # Emniyet Genel Müdürlüğü # tayyip erdoğan # NSA # ulusal güvenlik kurumu