İşte 'Tosuncuk'un ilk ifadesi

Brezilya'da teslim olarak Türkiye'ye getirilen ''Tosuncuk'' lakaplı Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. Hakkında devam eden soruşturmada 75 bin yıl hapisle yargılanan Aydın, ilk ifadesinde borçlarını ödeyeceğini söylediği ortaya çıktı.

İşte 'Tosuncuk'un ilk ifadesi

''Tosuncuk'' lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın ilk ifadesine ulaşıldı. Ailesiyle sorun yaşadığı için teslim olduğunu belirten Aydın, ifadesinde borçlarını ödeyeceğini söyledi.

Kurduğu sanal çiftlik uygulamasıyla ile on binlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim olduktan sonra Türkiye'ye getirilmişti.

Hakkında devam eden soruşturma ve kamu davaları kapsamında gözaltına alınan Aydın'ın sorgusuna, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediliyor.

Aydın'ın Brezilya'dan gelirken Çiftlik Bank'la ilgili belgelerin yanında alacaklarına ilişkin bir liste getirdiği de öğrenildi.

TRT Haberin aktardığına göre; Mehmet Aydın ilk ifadesinde, ailesiyle sorun yaşadığı için teslim olduğunu, borçlarını ödeyeceğini söyledi. Kaldığı ülkelerde de zorluklar çıkarıldığını anlattı.

Mehmet Aydın için 4 gün ek gözaltı süresi verildi. Aydın, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Mehmet Aydın'ın, kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle 132 bin 222 kişiden, yaklaşık 1 milyar 140 milyon lira para dolandırdığı belirlenmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 7'si firari, 11'i tutuklu 48 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, 3 bin 762 kişi ''müşteki'' olarak yer aldı. Aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 18 sanık hakkında, suç örgütü kurma ve yönetme, bilişim sistemleriyle nitelikli dolandırıcılık, ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklamak suçlarından 75 bin 260'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren dava sürecinde, 48 sanıktan dosyası ayrılan 18'inin beraatına karar verildi. Yargılama, sanıklar Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın, Cengiz Samur ve Osman Naim Kaya'nın da aralarında bulunduğu 4'ü firari 20 sanık yönünden dava ediyor.

# türkiye # aydın # trt # tosuncuk # Mehmet Aydın # emniyet # brezilya # ifade # çiftlik # borç # tutuklu