Tunceli Hozat'ta erkek teröristler kaçmaya çalıştı! Öldürülen terörist sayısı yükseldi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli'nin Hozat ilçesinde Aliboğazı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristler ile girilen çatışma neticesinde biri ölü, dördü yaralı olmak üzere toplam beş terörist silahlarıyla birlikte ele geçirildiğini bildirdi. Aynı bölgede sürdürülen operasyonlarda 5 kadın teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bugün için bu bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükseldi. Üç gündür süren operasyonda da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20 oldu. Bu arada güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu olayda erkek teröristler, klasik tavırlarını sergileyerek, kadın teröristlere haber vermeden bölgeden kaçarken kahraman askerlerimizle çatışmaya girdi.

Tunceli Hozat'ta erkek teröristler kaçmaya çalıştı! Öldürülen terörist sayısı yükseldi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 28 Nisan 2017 tarihinde 8'inci Kolordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85 operasyonu icra edildiği bilgisini paylaştı.

TSK bilgilendirmesine göre, operasyon kapsamında Tunceli'nin Hozat ilçesi Aliboğazı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensupları ile çatışmaya girildi.

Açıklamada, çatışma neticesinde biri ölü, dördü yaralı olmak üzere toplamda beş teröristin silahlarıyla birlikte ele geçirildiği belirtildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI YÜKSELDİ

Aynı bölgede sürdürülen operasyonlarda 5 kadın teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bugün için bu bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükseldi. Üç gündür süren operasyonda da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20 oldu.

ERKEK TERÖRİSTLER KAÇMAYA ÇALIŞTI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu olayda erkek teröristler, klasik tavırlarını sergileyerek, kadın teröristlere haber vermeden bölgeden kaçarken kahraman askerlerimizle çatışmaya girdi.

Bölgede kalan kadın teröristler de yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirildi.

ALİBOĞAZI, 'GİRİLEMEZ' DİYE BİR BÖLGE OLMADIĞININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN

Güvenlik kaynakları, Aliboğazı'nın bir zamanlar 'girilemez' denilen bir bölge olarak anıldığını belirtti.

Kaynaklar, Aliboğazı'nın TSK ve güvenlik kuvvetleri için 'girilemez' diye bir bölge olmadığının en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# terörist # tunceli # hozat # aliboğazı