PKK içinde İsrail askeri

İsrail ordusunda görev yapan bir asker, Ayn El Arab'da PKK'nın Suriye kolu PYD saflarına katıldı. Suriye'nin kuzeyine geçen kadın asker, İsrail ordusunda görev yapmasının PKK'ya avantaj sağlayacağını belirtti.

PKK içinde İsrail askeri

Amerikan Özel Birlikleri Delta Force'dan sonra bir İsrail askeri de PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye katıldı. Kanada doğumlu 31 yaşındaki bir kadın, bir dönem ordusunda askerlik de yaptığı İsrail'den Suriye'ye geçerek YPG saflarında çatışmaya başladı.

Ayn El Arap bölgesine gittiği belirtilen İsrail askeri, İsrail ordusunda görev yapmasının PKK'ya avantaj kazandıracağı düşünülüyor.

PKK'ya katılan İsrail askerinin kimliği de belli oldu. İsrail Devlet Radyosu YPJ’ye katılan İsrailli kadının 1983 doğumlu Gil Rosenberg olduğunu açıkladı. Kanada Dışişleri Bakanlığı, bir soru üzerine, "sadece kanada dogumlu bir kadının YPG saflarında savaştığından haberdarız" açıklaması yaptı.

Rosenberg'in önce Ürdün'e, oradan da Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e gitti. Bir süre Kandil'de kaldı. Rosenberg yolculuk fotoğraflarını facebook hesabı üzerinden paylaştı. Erbil-Kandil yolundaki bir fotoğrafın altına yazdığı "’Burada kendini Amerika’nın ortasındaymış sanırsın" yorumu dikkat çekti.

Rosenberg, Kandil'den sonra Cumartesi günü Mardin'in Nusaybin ilçesine ulaştığını, buradan da Suriye'ye geçerek YPJ birliğinde eğitim aldığını yazdı.

PKK'ya yeni katılan İsrail askeri sabıkalı bir geçmişe sahip. İsrail ordusu hava kuvvetlerinde arama kurtarma birliğinde görev yapmış olan Rosenberg, 2009 yılında uluslararası telefon sahtekarlığı yapmak suçundan tutuklanarak ABD'ye iade edildi ve burada hapse atıldı.

ulusalkanal.com.tr

# israil # pkk # pyd # Kanada # ayn el arab