Ukrayna'dan Rusya'ya askeri kışkırtma

Batı'nın desteği ile Karadeniz'de gerilimi artıran Ukrayna'nın Dışişleri Bakanı Dmtyro Kuleba Rusya'ya yönelik kışkırtma açıklaması yaptı. Kuleba, Ukrayna'ya karşı bir askeri müdahalenin çok maliyetli olacağını söyledi. Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'ya karşı Avrupa Birliği'ne birlik olma çağrısı yaptı.

Ukrayna'dan Rusya'ya askeri kışkırtma

Ukrayna'dan Rusya ile gerilimi tırmandıracak yeni bir açıklama geldi. ABD ve batı desteği ile silahlanmayı artıran Ukrayna'nın Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, buna karşı önlem alan Rusya'yı askeri yığınak yapmakla suçladı.

Yunanistan'ı bir üs haline getiren ABD, Ukrayna krizi boyunca bu ülkeye de askeri yardım ve yığınaklarını sürdürdü. Olası NATO tehdidine karşı sınırda önlemlerini arttıran Rusya'ya Ukrayna Dışişleri'nden kışkırtma açıklaması geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, kendilerine yönelik olası bir askeri temasın çok maliyetli olacağını söyledi.

MERKEL'DEN AB'YE RUSYA ÇAĞRISI

Ayrıca krizle ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sonra da AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile temaslarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Zelenskiy ve Merkel bölgedeki güvenlik durumunu değerlendirdi. İki liderin Rusya'dan gelebilecek tehditleri sınırlamak ve uluslararası toplumun iş birliği içinde çalışması ve Rusya'ya yaptırımların korunmasında hemfikir oldukları belirtildi. Merkel ise AB'nin Rusya'ya karşı birlik olması gerektiğini söyledi.

AB Konseyi Bakanı Charles Michel ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonrası, AB'nin de katılımıyla taraflar arasındaki krizin yatışacağına inandığını açıkladı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # almanya # destek # karadeniz # nato # batı # Charles Michel # angela merkel # askeri müdahale # askeri # kışkırtma # Ukrayna NATO # Zelenskiy # Rusya Ukrayna gerilimi # Rusya Ukrayna ilişkileri # Rusya Avrupa Birliği # ukrayna krizi # Rusya Ukrayna ABD # ABD Ukrayna destek