Döviz mevduat oranı tarihi zirvesinde: Bankalardaki mevduat 250 milyar doları aştı

Türk Lirası'nda yaşanan sert değer kaybı yurtiçi yerleşiklerin yabancı para mevduatının da artmasına neden oldu. 2001 yılı ekim ayında yüzde 62 ile en yüksek seviyesine çıkan yabancı para mevduat oranı ilk kez yüzde 63,2'yi aşarak tarihinin en yüksek oranına ulaştı.

Döviz mevduat oranı tarihi zirvesinde: Bankalardaki mevduat 250 milyar doları aştı

Türk Lirası'nda yaşanan sert değer kaybı yurtiçi yerleşiklerin yabancı paramevduatının da artmasına neden oldu.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun verilerine göre 1 Aralık itibariyle bankalardaki yabancı para mevduatı 253 milyar 953 milyon dolara yükseldi. Toplam mevduat ise 401 milyar 494 milyon dolar olarak gösterildi.

2001 yılı ekim ayında yüzde 62 ile en yüksek seviyesine çıkan yabancı para mevduat oranı ilk kez yüzde 63,2'yi aşarak tarihi en yüksek oranına ulaştı.

Kendini Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve enflasyondan korumaya çalışan vatandaşlar rekor seviyelerde seyreden dolara rağmen alımını sürdürüyor.

En hızlı dalgalanma ise vadesiz yabancı para mevduatında yaşanıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu günlük verileri 30 Kasım'da 108.5 milyar dolar olan vadesiz yabancı para mevduatının 1 Aralık itibariyle 109 milyar dolara çıktığını ortaya koyuyor. 29 Kasım'da da yine 109 milyar dolar seviyesi görülüyor.

# BDDK # banka # Türk lirası # yabancı para # Mevduat # Döviz mevduatı # bankacılık denetleme ve düzenleme kurulu